Lokalt presentkort

Text: KRISTINA   Foto: CHRISTINE HOLM

Skoghall Hammarö Centrumförening börjar i september erbjuda presentkort som kan användas som betalning hos medlemmarna i föreningen. 

Presentkortet är framtaget för att gynna handeln på Skoghall Hammarö och kommer säljas i kassan på Skoghalls Folkets Hus. Det är ett plastkort med giltighetstid ett år.
– Vi tar nu ett gemensamt krafttag för att stärka handeln på ön. Handeln är otroligt viktig för att vi ska fortsätta vara en attraktiv kommun, och vi uppmanar hammaröborna att handla lokalt så att pengarna stannar på orten och göra nytta där vi lever och bor. Om alla hjälps åt kan vi ha kvar våra lokala kunniga handlare. Det är viktigt att vi har varierat utbud och behåller de mysiga butiker och de serviceställen som vi har på Hammarö idag, säger Magnus Moberg, ordförande. 

I dagsläget har föreningen ett trettiotal medlemmar, både i Skoghall centrum och på Nolgårds handelsplats.
– Vi hoppas att alla företag på ön går med i föreningen och är med och jobbar för ett levande Hammarö, säger Magnus.  

Föreningen har under sommaren varit med i en upphandling där en större aktör valt att anta anbudet. Vad detta kan innebära för handeln på Hammarö kan Magnus bara drömma om. 

– Målet var först att sälja presentkort för en miljon första året, men i och med upphandlingen kan det bli betydligt mer. Upp emot två och en halv miljon kronor totalt är inte omöjligt, avslutar Magnus.

Magnus Moberg, ordförande i Centrumföreningen Skoghall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.