Ludvig gick med i sekt

Text: KRISTINA Foto: AMANDA NILSSON

För 13 år sedan flyttade hammaröbon Ludvig Lovén till Stockholm för att plugga till civilingenjör på KTH. Där blev han kvar, och spelar nu i bandet Space Cult.

Sin musikala karriär startade Ludvig Lovén genom att spela saxofon på musikskolan. I gymnasiet gick han dock över till att spela piano och gitarr. Efter KTH valde han att utveckla musiken, och gick en utbildning för att bli yrkesmusiker.
– Där är jag inte riktigt än, jag jobbar som ingenjör och spelar vid sidan av, berättar Ludvig.

Ludvig spelar elgitarr i bandet Space Cult som 18 januari i år släppte sin allra första singel, Walking Ghost. Syskonen Agnes (sång) och Isac (trummor) från Arvika samt Frans (elbas) från Uppsala startade bandet, och Ludvig kom in som gitarrist för ungefär ett år sedan.

Space Cult är mer än bara ett band, de är en sekt som har kommit till vår räddning för att föra oss vidare till en bättre plats. Och de uppmuntrar alla att bli medlemmar i sekten och öppna ögonen. De vill förmedla något större än musiken i sig, fast med musiken som redskap.

Första låten har ett miljöinriktat budskap och visar oron över hur vi behandlar vår jord.
– Låten handlar om att mänskligheten går mot avgrunden utan att vi inser det, berättar Ludvig. Kanske jorden redan är körd och vi måste flytta ut i rymden, fortsätter han.

Till sommaren önskar Space Cult att de får spela mycket live, och sen ska de skriva fler låtar.

PS! Lyssna på Walking Ghost på Spotify, den är grym!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.