Lugn sommar

Text: Anders Von Wachenfeldt Foto: Håkan

Det har varit en lugn sommar men i höst kommer inbrotten öka och vi ska kolla moppar lite extra.

Under sommaren har det inte varit några stora händelser, inga grova brott här på ön. Några båstölder har skett, och det anmärkningsvärda är att tjuvarna nu även riktar in sig på båtar i det lägre prissegmentet. Så gör det svårt för tjuvarna även om ni äger saker som ni inte tror är stöldbegärliga. 

Just nu är trimmade moppar på tapeten på Hammarö. Vi får in många tips, det är vi tacksamma
för. Fortsätt tipsa oss! 

Att köra trimmat kan få riktigt tråkiga konsekvenser, både för ungdomen och föräldrarna. När en moped trimmas räknas den inte som moped längre utan som en MC. Och då är det ju olovlig körning för den som inte har mc-behörighet på körkortet. Har man AM-behörighet blir man av med den och man får en spärrtid vilket innebär att man riskerar att inte få ta körkort när man fyllt 18 utan får vänta. Som förälder har man ansvar att veta vad ens barn kör runt på, så även om du inte känt till att moppen varit trimmad kan du få dryga dagsböter och bli dömd för tillåtande av olovlig körning, plus att ditt eget körkort kan ligga pyrt till. Så mitt tips till dig är att ha koll. 

Tittar vi statistiskt så kommer inbrotten troligen öka i höst. Det blir skummare ute, och då är det extra viktigt att låsa fast sina värdefulla saker. Samverkan med grannar är viktigt, se till att någon tittar till din fastighet när du är bortrest.  

Inför 2023 kommer vi uppdatera medborgarlöftena och vi vill gärna ha en dialog med er vad ni tycker vi ska rikta vårt fokus mot på Hammarö. Mobila poliskontoret startade vecka 33 efter sommaruppehållet och du är som vanligt välkommen att besöka oss i Skoghall på fredagar mellan nio och elva.

I sommar har jag fått öva på mitt tålamod och fått användning av min diplomatiska sida som fredsmäklare mellan barnen. Nu är det härligt att vara igång igen. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb och hade ingen jobbångest när semestern tog slut. Det är roligt och givande att jobba brottsförebyggande. 

Ta hand om varandra!

//Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.