Lugnt i april

Text: LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE

 Man kan ha värre jobb än att vara kommunpolis på Hammarö. I alla fall om alla månader skulle se ut som april gjorde. 

Vi har haft några cykelstölder och snatterier men för övrigt ingenting i april. Glöm inte att låsa din cyklel så att den blir svårare att sno. Vi har några ”josseliner” häktade, vilket också har synts på att vi inte har haft några diesel- eller kopparstölder den senaste tiden. Märkligt sammanträffande, eller?

   Men i början av maj blev en kvinna påhoppad av en för henne okänd man. Hon blev slagen i ansiktet med en trädgren innan förövaren försvann. Han uttalade hot mot kvinnan, vilket gjorde att vi rubricerar detta som misshandel och hatbrott. I dagsläget vill vi inte gå ut med mer information, så jag får återkomma om detta.

När det gäller bränderna som varit har vi inte fått in anmälningar och därför är det svårt för oss att utreda dem. Det ser dock ut som att det är rena olyckshändelser, i alla fall de som skett på dagtid. Den bänk som sattes i brand vid Hammarlundens skola ser jag däremot allvarligt på. Det var ren och skär tur att inte byggnaden tog eld då bänken stod nära husväggen. Inte heller här har det kommit in någon anmälan vilket gör att vi inte kan gå vidare i ärendet. Det är fastighetsägare, markägare eller förvaltningschef om det gäller kommunal mark som ska göra anmälan. 

Nu har båtsäsongen kommit igång igen. Vid Skoghallsådran har det försvunnit en liten öppen båt. Då ägaren inte haft tillsyn på sin båt under lång tid vet vi inte när den försvann, men borta är den. Sjöräddningen har även hittat en båt som låg och flöt ute på öppet vatten. Den var låst och med alla kättingar på plats. Den måste alltså ha slitit sig från bryggan.

En ny våg av vishing är på gång. Än en gång får jag uppmana dig att aldrig, ALDRIG, logga in med dosa eller Bank-ID på uppdrag av någon som ringer upp dig. Det spelar ingen roll hur påstridig personen ifråga är. Lägg på och ring själv upp på ett annat telefonnummer och kontrollera sanningshalten i vad de sagt.

Nu ser jag fram emot fiskesäsongen som drar igång. Måste bara sjösätta båten först. Någon som har en båtplats över?

Be careful out there!

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.