Lugnt på Hammarö

Som jag berättade senast är Hammarö kommun näst tryggast av alla Sveriges kommuner. Och det kan jag bekräfta, för här har vi inte mycket att göra.

Mellan årsskiftet och 26 mars har vi haft 16 stycken narkotikabrott, sju misstänkta drog-rattfyllor, två rattfyllor, tolv olovliga körningar och 14 trafikrelaterade ordningsförelägganden. Vi har fått in ett 30-tal anmälningar, och det är enklare saker som att man tappat bort sin plånbok eller telefon, eller vill anmäla en viltolycka. Det är i sammanhanget väldigt lite brott på Hammarö, och jag ser inget som sticker ut.

Vi har genomfört två krogtillsyner vilka inte gav några anmärkningar. Vi kontrollerar bland annat att antal gäster inte överskrider vad tillståndet anger och att inte överservering förekommer (att man serverar alkohol till fulla gäster).

Polisen har även haft droginformation på Folkets Hus och det kom ett fyrtiotal föräldrar, vilket vi tycker är bra.

Tyvärr har vi sett en del skadegörelse sedan sist. Det är höger-extrema grupper som ”dekorerat” delar av centrum med dekaler och sprayat märken på spänger och elskåp. Har du sett eller hört något tar jag tacksamt emot tips.

MC-klubbar håller vi koll på. Vi genomför riktade insatser där vi kontrollerar bilar titt som tätt. Vi är där och visar oss och förhoppningsvis stör dem lite.

Nästa gång vi hörs av ska jag berätta om årets stora fiskeresa som jag snart åker iväg på. För tre år sedan drog jag upp en hälleflundra på 49 kilo som var 158 cm. lång. Jag hoppas jag får någon riktigt härlig fiskehistoria att berätta för dig.

 

Och kom ihåg…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.