Månadens bild – Första skoptaget gjort

Text: ANNIKA Foto: CHRISTINE

När Hammarö Bostäder startade upp sitt nya bygge bakom Netto slog de på stort. Här var det inte dags för det första spadtaget utan istället kallades det tunga artilleriet in och grävskopan fick agera spade. Kommunstyrelsens ordförande Per Aspengren fick äran att göra första skoptaget och med detta är nu bygget igång. När väl det första skoptaget var gjort höll Per Aspengren ett tal till den samlade skaran följt av Hammarö Bostäders Jan Barthelsson som också hade en del att säga om bygget.

I den här första etappen blir det två hus med ett på 7 våningar och det andra på 8. Totalt är det 66 lägenheter av de planerade 210 som byggs nu. Storleken på lägenheterna blir från ettor upp till fyror och alla blir hyreslägenheter. De Svanenmärkta husen blir SABOs koncepthus- Kombohus lika de som redan byggts i Lillängshamnen. Byggmetoden bygger på att man upprepar produktionen av samma hus flera gånger. Det blir en billigare produktionskostnad på det viset vilket i slutändan blir en billigare hyra för de boende. Detta inkräktar inte på kvaliteten på husen. Snarare tvärtom. För att få ett hus att bli Svanencertifierat krävs det att många kriterier fylls.

Närheten till centrum med apotek, matbutiker, vårdcentraler, vattnet och närheten till Karlstad gör detta till ett mycket attraktivt område. Intresset för lägenheterna är redan innan bygget startat stort. HBAB kommer också att jobba vidare med Hållbart resande och satsa på gemensam bil- och cykelpool för sina hyresgäster. Det kommer också att finnas ett flertal laddningsstolpar för de boende som behöver det.

De husen som Hammarö Bostäder bygger nu gör de i samarbete med Skanska. Inflyttning kommer att preliminärt att bli sommaren 2018. Intresseanmälan kan göras från och med september 2017, håll koll på HBABs hemsida.

 

Per Aspengren tar första spadtaget för nyproduktionen av de två hyreshusen i Skoghall centrum.

Första skopan med sand och grus. Nu är bygget på centrumtomten igång. 

En glad Per Aspengren vid spakarna.

Några ord till den samlade folkskaran från Per.

HBAB:s Jan Barthelsson var glad när första skoptaget gjordes.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.