MÅNADENS VADDÅ?

Text: MATTIAS RANSFELDT

Hur blev 40-talets ”When My Blue Moon Turns To Gold Again” skriven av radarparet Wiley Walker och Gene Sullivan, ”En liten gulnad lapp” och en sång om Lisbeth Carlberg på Tallvägen 3?

Det var 1966 när basisten i Tom Nordbloms kvintett översatte den gamla countrylåten som den fick en förankring i Skoghall. Med de smått poetiska dansbandsrimmen ”Så jag tog nästa tåg till det sköna Värmeland, och där fann jag dig vid Vänerns gröna strand. Och sen tog vi en lång promenad på Hammarö, i en midsommarkväll så varm och skön”. Tom Nordbloms spelade in den i KM Studio i Karlskoga och fick ge ut skivan som blev en riktig kioskvältare som såldes i 30 000 exemplar. 

Många artister spelade in sin version av låten, den mest kända är den lite popigare versionen inspelad av Elvis Presley på 50-talet. Men 1978 fick den en svensk text, ”Du Har Gjort Min Grå Värld Till Guld Igen” och Vikingarna fick en stor framgång med den, låten fanns med på Kramgoa Låtar 6, som för övrigt var Stefan Borsch sista, innan Christer Sjögren tog över mikrofonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.