Många tävlande till Hästviken 2017

Text: ANNIKA

Hammarö har en av Sveriges bästa arenor för hopp- och dressyrtävlingar. Det visar Equlity Line Arena som 2016 fick pris som årets tävlingsplats. Ett betyg som gör att Ridsportförbundet i år förlägger tre stora tävlingar där.

Swedish 7-Star Spring Tour som Equality Riders arrangerar är först ut med hopptävlingar, med hinderhöjder upp till 150 cm. Man räknar med att cirka 350 hästar kommer finnas på plats under denna tävling.

Sedan anordnar Ryttarsällskapet Grums ponny-SM i dressyr, som de valt att lägga hos Equality line. Landslagsledningen ville ha tävlingen på en internationell bana. Här räknar man med att upp till 200 ryttare kommer delta, alla juniorer.

I månadsskiftet juni-juli går Nordic baltic championship av stapeln, Nordiska mästerskapet för hoppning och dressyr för både stora hästar och ponnyer. Vi hittar även paradressyr på programmet. Till dessa tävling-ar kommer det också ryttare från Ryssland och de baltiska staterna. Startfältet är även här stort och man räknar med att 270 hästar kommer delta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.