MarcusGolfen samlar in till ALS-forskning

Text: KRISTINA  Foto: KATARINA STJERNLÖF 

För andra året genomfördes MarcusGolfen, en partävling med syfte att samla in pengar till ALS-forskning. Initiativtagare till insamlingen är Marcus Stjernlöf tillsammans med familj och vänner. Marcus drabbades av ALS 2015 och använder permobil och kommunicerar med hjälp av en ögonstyrd dator. Han har andningshjälp och har assistans dygnet runt. Marcus insamling mot ALS vill göra skillnad genom att bidra till att forskningen ska hitta ett botemedel mot ALS.

– Vi har inte fått in någon totalsumma av insamlingen ännu, men vi uppskattar det till cirka 200 000 kr, vilket då innebär att vi samlat ihop över en halv miljon totalt till forskningen, berättar Katarina Stjernlöf som tidigare varit gift med Marcus och samordnat tävlingen.

– Det viktigaste är inte att vinna utan att sprida glädje och känna gemenskap, vilket vi lyckades riktigt bra med, fortsätter Katarina.    

I anslutning till tävlingen hölls även flera auktioner på Marcus-Golfens Facebooksida. Där kunde man lägga bud på bland annat en signerad målvaktsklubba från FBK, två signerade hockeytröjor och två sittningar till en fantastisk 8-rätters middag hemma hos familjen Magnusson. 

Från vänster: Johan Tranberg, Andreas Öst, Björn Eriksson, Oskar Strandlund, Fredrik Larsson, Sara Thorén, Anders Magnusson, Fredrik Jäverström och Marcus Stjernlöf i permobil. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.