Mattias tar hälsan på allvar

Från motorsport till styrkelyft och företagsbyggande.
Möt Mattias Sandberg, HammaröNytts nye krönikör.

Uppväxten skedde i militärstaden Karlsborg för 36 år sedan. Mellan sex och 15 års ålder var idrottsintresset fokuserat på motocross. Men en olycka förändrade inriktningen.
– Jag slog omkull och kunde inte träna under en längre period. Min förre svärfar höll på med kroppsbyggande och jag följde med honom till gymmet, berättar Mattias som dock ställde sig frågande till nyttan med stora muskler.
Det som fick honom på lite andra tankar var det enkla faktum att han var förvånansvärt stark.
– Jag var 15 år, helt otränad och gjorde 100 kilo på bänkpress. Det var all motivation jag behövde för att satsa på styrkelyft.
Träningen kombinerades med bland annat löpning och MTB. Satsningen varade till 21-årsåldern.
– Då hade jag så otroligt ont i kroppen, ett resultat av fel och ofantligt resultatinriktad träning, berättar Mattias som tog beslutet av utbilda sig, inledningsvis till hälsopedagog med inriktning på rehabilitering.
– Att arbeta med friskvård då var att befinna sig längst ner i hierarkin, långt under läkare och sjukgymnaster. Idag är det tvärtom, som tur är.
Sedan dess har han arbetat som konsult inom Previa, som personlig tränare och de senaste åren som inköpare, utvecklare och resurs inom en större gymkedja. Förra året startade han igång det egna företaget Optimal träning på Hammarö.
– Jag tränar på gym tre dagar i veckan. På fritiden tycker jag om att snickra, heminreda och hålla på med trädgården, det är både fysisk träning och mental avkoppling.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.