Mattias tar över rodret på ICA

Text: KRISTINA  Foto: PRIVAT

Mattias Kjellgren heter nya handlaren på ICA Supermarket Skoghall. Första mars tillträder han, och smider nu planer för butiken. 

Efter många gissningar och teorier har vi äntligen fått besked om vem som tar över rodret på ICA Supermarket Skoghall. Hemlighetsmakeriet har varit stort men dagen innan tryck av tidningen blev det officiellt.

Mattias Kjellgren heter nya handlaren som tillträder den första mars. Vår första uppfattning vid vårt korta möte var att Mattias är en glad och driven kille. Han har drivit ICA Nära Sälen i två år, och innan det var han anställd på ICA Saltsjöbaden.

– Jag har arbetat inom ICA sedan jag var 14 år, säger Mattias och skrattar.

– Jag har väntat på tillfället att få driva en större butik, så när den här blev till salu slog jag till. Butiken är jättefin, och det är ett mycket bra läge, säger Mattias, som inte har någon koppling till ön sedan tidigare.

– Jag åkte såklart hit och tittade på butiken och omgivningarna innan jag bestämde mig, skrattar han.

Mattias tog med sig familjen och for till Hammarö över dagen från Sälen, bland annat för att träffa sin nya personalstyrka. Där bor han just nu med fästmön Linn och sonen Sixten, elva månader. Ett hus är inköpt i Karlstad för att ha nära till järnvägsstationen då släkten finns där och det kommer bli en del resande med tåg. Men innan de får tillgång till det kommer de hyra ett hus på Södra Råtorp.

Första mötet med personalen var överraskande positivt.

– Jag fick ett fantastiskt bra bemötande av dem alla, så det känns jättebra, säger Mattias.

Mattias kommer satsa på färsk-varor, bland annat kommer hela delikatessdisken byggas om och han planerar även att bli störst och bäst på fisk.

– Att saluföra varor från lokala producenter är självklart. Och kundvagnsgaraget ska jag riva omgående, det ser för jäkligt ut, skrattar Mattias.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.