Medborgarlöftet är i full gång

Text:LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE HOLM

Vårmånaden mars är här och vi är i full gång med att infria nya medborgarlöftet. Under det kommande året lägger vi stort fokus på trafiken på ön och försöker få bukt på narkotikan som florerar här.

Så länge jag har varit kommunpolis här måste jag säga att vi aldrig haft en så lugn månad som februari var. Det är ju oftast väldigt lugnt på Hammarö och vi brukar få mellan 50 och 70 anmälningar till oss varje månad. I februari var den siffran nere under 50 vilket jag tycker är väldigt glädjande.

För att återgå till trafiken på ön kan jag berätta att vi under februari genomförde några trafikkontroller. När vi stod på bymiljövägen, gamla Karlstadsvägen, stoppade vi 18 bilar där fem av dessa åkte fast för fortkörning. När vi stod vid Hallersrudsleden stoppades 29 bilar som överskred hastighetsgränsen, varav en så rejält att körkortet rök. Vi har även stått på Dingelsundsvägen men där har jag i skrivande stund inte fått in någon statistik.

Nu måste jag be er som varnar andra bilister om att det är poliskontroller ute att genast sluta upp med det. Vi finns där för att trafiken ska vara säker för alla trafikanter. Om du varnar andra kan det vara så att vi helt enkelt missar den som kör onykter eller en bil med körförbud. Det kan också vara så att vi är ute för att få tag i en specifik bil eller person och då kan du med din varning förstöra vårt arbete.

När det gäller narkotikan så har vi genom tips, iakttagelser och spontana ingripanden gripit sju personer. Vid en husransakan gjordes ett beslag av hasch, kokain och ecstasy. Narkotika som med all säkerhet skulle ut på marknaden. Nu hamnade det här beslaget hos polisen i stället vilket är avsevärt mycket bättre. Fast bäst hade varit att det inte funnits alls. Per-sonen i fråga går just nu och väntar på sin dom. Vi får hoppas att det blir ett kännbart straff.

Mars månad innebär också att det är dags att byta från vinter- till sommardäck på bilen. Det ska göras innan 31:a i denna månad. För mig och mina kompisar undrar jag så klart om vi kommer klara oss med sommardäck när vi i april drar norrut. Nordnorge väntar på oss och fisken i havet bör vara på sin vakt. Vi hoppas på stor fångst av torsk och hälleflundra.

Be careful out there!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.