Mer simskola för äldre elever

Ortens mellanstadieelever behöver mer simskoletid. Lösningen (?) som nu föreslås är att ta tid från förskolan

I dagsläget består simundervisningen av tre perioder á tio veckor vardera, åtta tillfällen per vecka under veckorna 34-21 vilket ger 240 tillfällen totalt.

Av dessa tillfällen utnyttjar idag kommunens förskoleklasser 200 tillfällen, där varje elev får vardera tio gånger. Resterande 40 tillfällen under läsåret nyttjas av grundskolan. Men dessa behöver utökas, då andelen elever som behöver extra simträning i årskurs 4-6 ökar.

– Det nuvarande beslutet att fokusera merparten av simundervisningen till förskoleklassbarnen innebär att eleverna erbjuds vattenlek och blir vana vid vatten. Men simundervisning som leder till att eleverna klarar kunskapskraven i årskurs 6 har inte kunnat erbjudas i den omfattning som behövs för att alla elever ska klara simning i 200 meter varav 50 meter i ryggläge som kursplanen föreskriver, förklarar Maria Kjällström, chef för bildningsförvaltningen vid Hammarö kommun.

– Genom att friare kunna använda tiderna i badhuset kan eleverna erbjudas simundervisning kontinuerligt under skolåren och på så sätt erövra de simkunskaper som krävs för att bli godkänd i ämnet Idrott och hälsa.

Simskolan

Bilden är tagen vid simskolan förra sommaren. Barnen på bilden har inget med texten att göra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.