Miljonsatsning på Hammarö Golfklubb

Text: ANNIKA  Foto: PRESSBILD

Hammarö Golfklubb satsar stort på att bli en ännu bättre golfklubb. Med en ny träningshall kommer klubbens medlemmar kunna träna golf även vintertid.

En ny inomhusanläggning och tillgänglighetsanpassning av både klubbhus och korthålsbana. Det blir verklighet när Hammarö Golfklubb får närmare två miljoner kronor i bidrag.

– Det här ger oss möjlighet att vara en öppen och välkomnande förening för alla, året runt. Bra för både oss och alla medborgare på Hammarö med omnejd, säger Jörgen Lindahl, ordförande i Hammarö Golfklubb.

Arbete och planering påbörjas under 2017 och klubben beräknar att vara helt klara med alla bitar under 2018. Med investeringen vill Hammarö Golfklubb bli mer attraktiv för barn och ungdomar och funktionshindrade. Det sker genom ökade träningsmöjligheter och att anläggningen tillgänglighetsanpassas.

Den största investeringen görs i en ny inomhusanläggning med senaste teknik i anslutning till klubbhuset. Här kommer klubbens medlemmar kunna träna golf även under vinterhalvåret.

– Vi har förhållandevis mycket vinteraktiviteter redan idag, bland annat våra populära puttävlingar. Men nu tar vi träningsmöjligheter till en helt ny nivå. Vi har i flera år haft en ambition att bygga en egen träningshall och nu blir det en verklighet, säger Björn Nordenhammar, ordförande i klubbens fastighetskommitté.

Satsningen omfattar som sagt även tillgänglighetsanpassning av klubbhus och korthålsbana. Samtidigt fördjupar klubben sitt samarbete med Hammarö kommun för att ge fler ensamkommande flyktingbarn möjligt att prova på och börja spela golf.

Pengarna till satsningen kommer från flera håll. Bidragsgivarna är Allmänna arvsfonden, Värmlands Idrottsförbund, Svenska Golfförbundet, Hammarö kommun och Värmlands Golfförbund.

Hammarö Golfklubb investerar även med egna medel och arbetsinsatser.

– Vi ser det som en styrka att så många olika aktörer är med och bidrar. Det visar att vi gör något som är bra för väldigt många olika grupper, säger Jörgen Lindahl.

Hammarö Golfklubb är med sina 1 350 medlemmar en av de största idrottsföreningarna i Hammarö kommun. 2016 utsågs klubben till årets uppstickare inom den värmländska besöksnäringen och prisades av Helmiastiftelsen för sin framgångsrika juniorverksamhet. Den positiva utvecklingen har fortsatt under 2017 under ledning av klubbchefen Martin Zetterfeldt och banchefen Janne Lindberg, med höga betyg från både medlemmar och gäster.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.