Miljonsatsning på Vidön

Hammarö kommun har beslutat avsätta tio miljoner kronor för utveckling av Vidöns industriområde.

– Det mesta ska gå till avkörningsfil och förbättringar vid järnvägsövergången till det planerade industriområdet, förklarar kommunalrådet Siw Gidlöf som dessutom hoppas att Trafikverket, som äger Dingelsundsvägen, också bekostar en del.

Det cirka 2,8 hektar stora området är beläget i kommunens nordvästra hörn och avgränsas av Dingelsundsådran i norr. Sedan år 2008 nyttjas området av Skanska som plats för bearbetning och förvaring av jordmassor. Enligt avtalet betalar inte Skanska någon avgift till kommunen. I gengäld förbinder de sig att fylla upp området med lämpliga massor som kan belasta marken innan området iordningställs för industriändamål.

Investeringen får dock kritik:

– Om vi lägger ner nio miljoner och ordnar med området och så står vi där och inte har några intressenter. Då har vi kastat tio miljoner rätt i sjön. Och det vill jag inte vara med om igen, sade Bo Henriksson (M) när ärendet diskuterades vid september månads fullmäktigesammanträde.

– Vi har gjort det tidigare på två ställen; ett står i sjön och ett står bredvid sjön, sade Bo Henriksson som syftade på vindparken och Sätterstrandsområdet.

Vidoasen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.