Monica fick Vitsippspriset

Text: KRISTINA Foto: ANNA JOELSSON

Den 27 december delades 2018 års Vitsippspris ut av Kristdemokraterna Hammarö.

Priset gick till Monica Sturegren, ordförande i Röda Korset och en av grundarna av volontärnätverket Världen i Värmland. Mattias Joelsson, KD, passade på att överraska Monica Sturegren vid Världen i Värmlands julfest för ensamkommande och deras värdfamiljer som hölls i Pingstkyrkan Skattkärr.

Motiveringen lyder ”Monica Sturegren tilldelas 2018 års Vitsippspris för sitt osjälviska, engagerade och strukturerade arbete med att förbättra situationen för framförallt de hemlösa gymnasieungdomarna, som kom hit som flyktingar 2015. Hon startade volontärnätverket Världen i Värmland, som nu har blivit en ideell förening, ViV Karlstad och som samarbetar med bland annat Svenska kyrkan, Stadsmissionen och Röda Korset. ViV ger hjälp med boende och ekonomi, och har kontakt med kommuner, myndigheter och skolor med mera. Nätverket har medverkat till boenden åt cirka 30 ungdomar i Frivillighem. Volontärerna ger stöd, skjutsar, ordnar med aktiviteter för ungdomarna och arbetar också med information, utbildningar och påverkansarbete.”

– Oj, vilken överraskning detta var! Otroligt ärofyllt att få ett sånt här pris, det kommer jag för alltid bära med mig i mitt hjärta. Priset tillhör dock hela Världen i Värmland – ungdomar, volontärer och frivillighem. Det är tillsammans vi är starka, säger Monica Sturegren.

– Vi behöver fler frivillighem, hör av dig till oss om du har en plats över i ditt hem och i ditt hjärta och vill ingå i vårt fantastiska nätverk! Stort tack KD Hammarö som genom att uppmärksamma vårt gemensamma arbete bidrar till att öka medvetenheten om dessa ungdomars utsatthet, fortsätter Monica Sturegren.

Här får Monica sitt fina pris av Mattias Joelsson.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.