Mörmo Classic Car Show 2012

Lördagen den 15 september fanns nästan hundra vackra bilar att beskåda på Mörmo Classic Car Show på Mörmons industriområde. Över 500 personer besökte utställningen och kunde i det soliga vädret njuta av en fika till musik av T.H.A.M.B och PRO Strings. Fotografen Dan Nilsson ställde ut sina bilder av amerikanare på Cuba. På plats fanns också Svenska Jaguarklubben som bjöd på kaffe och tårta.

Arrangörerna Per-Åke Appel, Jerry Westlund, Anders Lund och Ronnie Fjäll

Initiativtagare till Mörmo Classic Car Show heter Jerry Westlund och idén fick han efter en inspirerande resa till USA. Fungerar det där så kan det lika gärna fungera i Skoghall tänkte Jerry och medarrangören Anders Lund. I våras började planeringen och under vägen hakade även Per Åke Appel, Ronnie Fjäll och Kjell Wallenius på. Att utställningen hamnade på Mörmons industriområde var ingen slump, Jerry, Kjell, Ronnie och Per-Åke har sina företag där.

– Vi beställde bra väder, grovplanerade och körde, säger Anders Lund, som kan känna sig riktigt nöjd med ett lyckat arrangemang. Efter mycket positiv respons har de beslutat sig för att det ska bli ett återkommande event. Så någon gång i juni nästa år kan alla intresserade reservera en dag för Mörmo Classic Car Show 2013.

Fotografen Dan Nilsson, utsedd till årets kulturstipendiat i Karlstad 2010, ställde ut sina bilder av gamla amerikanare på Cuba. Dan har alltid haft ett stort intresse både för

Dan Nilsson

bilar och fotografering. För några år sedan reste han jorden runt och fotat världens sju nya underverk. Detta resulterade bland annat i en vandringsutställning som gick runt i Sverige med destinationer som Konserthuset i Stockholm och Rackstadmuseet i Sunne.
Dans nästa utställning kommer att spegla customisering, det vill säga personlig design, av klassiska bilar. Han vill lyfta fram den konstformen och menar att den ofta kommer i skymundan för vad som anses som vanlig kultur.

PRO Strings

Glada besökare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.