Nu har buset vaknat

Text:LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE HOLM

I mars noterade vi den lugnaste månaden på Hammarö på mycket länge. April har däremot presenterat sig på ett helt annat sätt. Precis som med vårblommorna som visar sig när det blir varmare och ljusare ute gör även buset det. 

Du har säkert redan läst i medierna om att vi haft ett mordförsök här på Skoghall. Får med detta tala om att gemene man inte behöver känna oro, detta var en intern uppgörelse bland kriminella. 

Polisen fick in ett tips från ett vittne som såg en bil med båt på släp i närheten av Lillängshamnen väldigt tidigt en morgon. Hen reagerade på tidpunkten på dygnet och tipsade polisen. Vi fick bilnumret och det visade sig vara en lokal förmåga som vi nu håller på att utreda. Utländska ligor tar inte hela båtar utan plockar motorer och delar som de sedan tar med sig. Efter kontakt med Leif Alfredsson, ordförande i föreningen Lillängshamnen, är det bekräftat att två båtar blivit stulna i början av april från deras marina. 

Det är tråkigt att behöva tala om att villainbrotten har tagit fart igen. I mars skedde ett inbrott i en lägenhet, två villainbrott och ett försök till inbrott. Totalt har vi haft fyra anmälda inbrott sedan årsskiftet. De flesta inbrotten sker under dagtid och säkert har tjuvarna varit i området och rekat innan. Mycket tyder på att det är samma gärningsman till dessa inbrott. Håll alltså koll på onaturligt beteende hos folk och bilar i ert bostadsområde. Och tipsa oss på telefon 114 14 om du blir misstänksam på något eller har tips om vem som gjort det. Vi har anledning att tro att det är droganvändare som står för inbrotten då det som ofta själs är kontanter, guld, silver och laptops. Det är sådant som snabbt går att omförvandla till rena pengar.

Nu har vi fått in fler inrapporterade viltolyckor. Vi har ju lärt oss att vi ska vara extra uppmärksamma på vilt vid gryning och skymning men det stämmer inte nu. Viltet rör sig på ett onormalt sätt över dygnet och anledningen vet vi inget om. Var extra uppmärksamma när ni är ute och åker i områden med mycket vilt.

Att vi genom medborgarlöftet kommer att hålla större kontroll på trafiken på ön har jag nämnt tidigare. Fler trafikkontroller och patrullering i bostadsområdena kommer att fortgå kontinuerligt.

just nu lever vi i corona pandemins järngrepp. Många är de aktiviteter som ställs in. Vi har fått tydliga direktiv från vår regering om hur vi ska bete oss för att inte föra smittan vidare. Personalen inom sjukvården har väl aldrig haft en tuffare arbetssitutation i modern tid än vad de har nu. De jobbar med risk för att bli smittade själva och med allt vad det innebär. Så jag ber dig att lyssna på expertisen och håll dig hemma så mycket som möjligt. Tillsammans kommer vi att klara det här. Om alla tar sitt ansvar.

Be careful out there!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.