Nu kommer våren!

Text:ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Och med värmen börjar ungdomarna träffas utomhus igen, så det är läge att engagera sig som vuxen. 

Att som vuxen röra sig bland ungdomarna märker vi gör stor skillnad och är väldigt effektivt. Jag är glad över det stora engagemang vi ser här på Hammarö, till exempel från Trygghetsvandrarna, föräldrar, kommunen och skolorna. Det sticker faktiskt ut jämfört med andra kommuner. Inför påsk förberedde vi oss för en stökig helg. Det var ju första helgen som ungdomarna kanske skulle komma ut, med tanke på vädret. Vi gick ut med en uppmaning till föräldrar bland annat, och det verkade fungera. Vi får hjälpas åt som föräldrar att hjälpa ungdomarna, det finns nog många nu som inte mår så bra. Tillsammans kan vi förhindra en hel del tokigheter, det är jag övertygad om. Det är inte farligt att vara ute och hålla lite koll. Ring oss på polisen på 114 14 om du ser något du reagerar på, eller till Trygghetsvandrarna på 0737-15 12 18. Hellre att du ringer en gång för mycket än inte alls. Vi tar även emot tips via vår webbsida. 112 ringer du om det är pågående brott. 

   Vi fick en lugn polishelg över påsk. Framför oss har vi nu Valborg, och jag hoppas ju det blir riktigt polisväder (regn och rusk) för då vet vi att det blir lugnt. 

Under påsk hade vi däremot ett inbrott på Clevevägen. Bland annat blev Nettans blomsterhandel av med datorer, handkassa och lite annat, plus att de förstört en hel del. Har du sett eller hört något tar vi väldigt gärna emot tips. 

I dagarna skickar vi ut ett brev till alla som står registrerade på en A-traktor i bruk. I positiv anda upplyser vi de cirka 30 ägarna här på Hammarö om vad som gäller. Vi vuxna kan ju tänka på att de som kör är oerfarna, vi får ha lite tålamod och vara extra uppmärksamma. 

Nu är jag sugen på att få i båten i sjön. Tillsammans med barnen ska jag dra upp massor av fisk framöver… 

TA HAND OM VARANDRA!

Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.