Nu tisslas och pysslas det i varje vrå

Jag har kommit upp i den åldern där barnen har varit utflugna sen många år tillbaka. När ungarna var små såg jag till att göra allt det där som hörde julen till. Vi bakade pepparkakor och lussebullar, vi byggde pepparkakshus och julpysslade både två och tre gånger. Minst! Och vad julgodis vi gjorde i ordning! Var och en ville göra sin favorit. Lucia firades flera gånger. Det var lucia i skolan och på fritidsaktiviteten där ungarna var involverade. 

   När ungarna sen flyttat ut avstannade en del av det där. Men nu ser jag ljuset i tunneln igen. Familjen utökas med barnbarn. Jag ser fram emot den dagen när vi samlas allihop och bakar lussebullar, viker smällkarameller eller dekorerar pepparkakorna. Den dagen ligger inte så långt bort. Gissa om jag ser fram emot det.

Ha nu en riktigt mysig jul nu allihop. Det ska jag ha.

// Annika

Bilden är tagen av Håkan vid årets Tomtens dag i Skoghalls centrum första december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.