Ny butik i centrum

Text: KRISTINA   Foto: HÅKAN, KRISTINA

Skoghalls Livsmedel i centrum har äntligen öppnat. Här hittar vi produkter från mellanöstern varvat med lite varor vi känner igen från de stora butikskedjorna.

Paret Diab och Nisreen öppnade butiken i Skoghall centrum runt jul. Nistreen är chefen som driver företaget medan Diab sköter den dagliga ruljansen. 

– Vi startar lite försiktigt och hoppas att vi får snurr på försäljningen. Egentligen är lokalen för liten, så vi tittar redan nu efter möjligheter att flytta till större här i centrum, berättar Diab.

I Syrien arbetade Diab som trafikpolis i 26 år. Utan körkort.

– Jag hade ett körkort för jobbet och körde då mest motorcykel. Men trafiken i Damaskus är inte som den är här, och jag fick bevittna otroligt många dödsolyckor. Jag ville inte köra annat än i jobbet, berättar Diab. Jag sitter hellre på ett tåg med en kopp kaffe och lyssnar på musik i lugn och ro, skrattar han. 

Familjen bor idag i Sunne men vill flytta närmare Skoghall. De två sönerna på 19 och 21 år pluggar i Karlstad medan tvillingarna Lilli och Diddi 4,5 år ser till att ha ordentlig koll på godissortimentet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.