Ny krögare på golfklubben

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN

Restaurang Bari med ägaren Yasser Reza i spetsen har nu öppnat sin tredje restaurang. På Hammarö Golfklubb kan man nu få både pizza och husmanskost.

Yasser Reza kom till Sverige 1994 och har sedan dess arbetat med pizza. Första egna restaurangen öppnade han i Svanskog vilken han drev i tre år innan pizzeria Bari på Herrhagen kom ut på marknaden. 

– Restaurangen på Herrhagen är en riktig kvarterskrog. Alla känner alla, vi är som en familj efter alla de här åren, berättar Yasser stolt.

Genom åren har Yasser utbildat många pizzabagare, och kände ett sug efter att öppna ytterligare en pizzeria. Bland annat för att behålla några av bagarna. 2017 kom möjlighet att öppna på Råtorp. 

– Läget är perfekt då Karlstad kommun kommer bygga ett stort sportcenter i närheten. Men det har varit några tuffa år där, erkänner han.

Yasser kör mycket pizza till Hammarö, och har haft ögonen på vår kommun länge. Martin Zetterfeldt Edin, klubbchef i Hammarö Golfklubb, har länge varit en trogen kund på Bari Herrhagen och när Yasser fick höra att golfrestaurangen stod utan krögare igen var inte beslutet svårt. 

– Det här är en mycket fin golfklubb, och gästerna vill ha bra mat och fin service. Det kan jag erbjuda, berättar Yasser.

I restaurangens app kan man beställa sin pizza och välja avhämtning eller utkörning. I dagsläget är utkörning gratis om man beställer via appen. En pizzabagare gör pizzorna och en duktig kock lagar klassisk svensk husmanskost med orientaliska inslag. I rådande situation erbjuder Yasser en variant av lunchbuffé med servering. Gästen pekar och berättar vad den vill ha, och får sedan sin mat och dryck serverad vid bordet. Och Bari Hammarö kommer ha öppet året om. 

– Vi har många planer, i den här stora fina lokalen kan vi få in ett biljardbord till exempel. Och jag är duktig på att göra fester, har gjort jättemånga både orientaliska och svenska fester. Jag är en riktig festfixare, berättar Yasser som har anställt en hel del personal den senaste tiden för att klara bemanningen på alla tre restaurangerna. Och han satsar på de yngre. 

– De måste få chansen att få ett jobb och lära sig hur det fungerar på en arbetsplats. Och vi måste få in nytt blod i branschen, inte bara typiska invandrare. Kanske kommer de till insikt att de vill vidareutbilda sig, det är också bra. Alla kan inte bli läkare eller ingenjörer, det är inte dåligt att jobba på en pizzeria, säger Yasser. 

På Bari kan man få LCHF-pizza, Yasser har själv tagit fram ett recept på pizzadeg gjord på mandelmjöl. Idén kom från frugan och det tog flera månader att laborera fram en deg som funkar. Idéerna är många, och det kanske behövs för att driva en restaurang på Hammarö Golfklubb. Nu väntar han besked från Hammarö kommun på sin ansökan om alkoholtillstånd.

Yasser Reza, innehavare av den nya restaurangen vid Hammarö Golfklubb.
Inte bara pizza på Bari. Halloumi- salladen ser riktigt smaskig ut.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.