Ny krögare på golfrestaurangen

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE

Snart öppnar restaurangen på Hammarö Golfklubb, och en ny krögare tar vid. Med erfarenhet från Karlstad Golfklubbs restaurang kommer Abdul Mussa, med hjälp av sin tidigare chef Arne Larsson, ansvara för restaurang och kioskverksamhet. 

Vi möts av  stora leenden på den vintervita golfbanan. Adbul Mussa och Arne Larsson tar emot oss och visar in oss i den nu något röriga restaurangen.

– Jag är här kvällar och helger och fixar så mycket jag kan, berättar Abdul.

Några veckor till jobbar han som kock på Älvkullegymnasiet och enligt plan kommer golf-restaurangen öppna 20:e april.  Då får den tidigare chefen från golfrestaurangen på Karlstad GK hoppa in och hjälpa till.

– Ja, nu får jag väl igen när det blir ombytta roller, skrattar Arne.

Det märks att de trivs ihop. Jargongen är bitvis vass men väldigt hjärtlig. Mycket skratt och glada miner. Ambitionsnivån är hög, och med deras bakgrund har de stor kunskap om hur en golfrestaurang fungerar.

– Man måste vara på hugget, och vara här själv så mycket som möjligt. Och det är en stor fördel att vara personlig. Gästerna ska känna sig hemma här, och kanske titta in bara för att byta några ord. Då har vi lyckats, berättar Arne.

Abdul började som praktikant hos Arne på Karlstad GK:s golfrestaurang, och blev sedan kvar där i fem år. Och drömmen om att driva en egen restaurang väcktes. När Hammarö GK ringde så tvekade han inte en sekund.

– Jag blev positivt överraskad när jag kom hit första gången. Jag hade ingen aning om att det var så otroligt fint här ute, berättar Abdul.

Nu är planen att de ska lyfta både inne- och utemiljön.

– Jag får lite ”skolmatsalskänsla” nu, och det måste vi få bort. Gardiner, punktbelysning och gröna växter kan hjälpa mycket och är inte en så stor investering heller, säger Abdul.

Restaurangens öppettider ökar en hel del mot förra säsongen.

– Under högsäsong kommer vi
öppna redan klockan åtta. Eller, vi kan säga att vi följer banans öppettider och solens upp- och nedgång, skrattar Abdul. Och när det är herrgolf, golfvecka och andra arrangemang kommer vi självklart ha öppet. Vet man med sig att man kommer in runt stängningsdags så kan man stoppa in huvudet och hinta om det, så kan vi hålla öppet längre. Och vi tar gärna bokningar på andra tider, avslutar Abdul Mussa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.