Ny resurs i kommunen

Text:ANNIKA   Foto: HÅKAN

Hannah och Per hjälper nu till att lösa psykosociala problem i kommunen genom ett nytt sätt  att arbeta som de kallar nätverksmöten. 

Nätverksmöten kan användas vid många olika problem för både privatpersoner och personal i verksamheter i kommunen. Det kan gälla svårigheter i skolan, med familjen eller någon anhörig och samverkansproblem. 

den som beställer mötet väljer vilka som ska bjudas in till träffen och vilka frågeställningar som ska tas upp. 

– Vi ser ju en stor fördel i att många i det privata nätverket närvarar, de som bryr sig om personen problemen handlar om, berättar Hannah Untoro.

Leder dessa nätverksträffar gör Hannah Untoro och Per Jörnmyr som båda är anställda av Hammarö kommun. De förbereder mötet i samverkan med beställaren och bjuder in de personer som bör delta. Det är också de som leder mötet och ser till att det hålls en god ton och ett respektfullt sätt. Tanken är att arbeta mer förebyggande, mobilisera resurser och finna lösningar framåt.

Hannah och per är båda socionomer och har lång erfarenhet av att leda olika typer av möten. Utöver nätveksledarrollen arbetar Per som metodutvecklare inom socialförvaltningen och Hanna som kurator på familjecentralen Mörmo gård.

   Fler inom Hammarö kommun är under utbildning så efter årsskiftet kommer sex personer arbeta med nätverksmöten.  

   Nätverksmöten vänder sig till både vuxna och barn och den som vill boka ett möte kan gå in på kommunens webbplats där det finns mer information.  

Nätverksledarna Hannah Untoro och Per Jörnmyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.