Ny skola för 350 elever

Text: ANNIKA  Foto: HÅKAN

 Det har hunnit gå fyra år sedan den förödande branden. Nu har det äntligen blivit dags att bygga upp Götetorpsskolan igen.

Den nya skolan på Götetorp kommer bli tvåparallellig från förskoleklass upp till årskurs sex.
Skolan byggs i två plan och förutom klassrum, matsal och fritids bygger man även en gradäng som kommer fungera som samlingssal och mötesplats för olika arrangemang. Lägg till en idrottshall anpassad för skolidrotten så blir Götetorps nya skola så modern och fin som en skola ska vara i dagens samhälle.
De berörda elever som idag har sin undervisning vid Hammarö utbildningscenter kommer flytta över till den nya skolan hösten 2021.

En väldigt glad Bosse Henriksson sa några ord inför det första spadtaget av den nya Götetorpsskolan som nu äntligen ska byggas upp.
Här har barnen börjat gå för att ställa upp sig och bilda konturerna av den nya skolan.
Inte bara barnen bildade kedjan. Även några av våra politiker och personal från byggföretaget fanns med när kedjan gjordes denna kalla dag.
Ella Larberg som går i tvåan och Ellinor Wallin som går i fyran sitter med i Elevrådet och har fått vara med vid planeringen av den nya skolan. Här blir de intervjuade av SVT Värmland. Spännande för tjejerna.
Den här bilden är tagen av en drönare. Så här, på ett ungefär, kommer den nya skolan att bli. Bilden är lånad av Hammarö Kommun.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.