Ny socialchef i Hammarö kommun

Text och foto: KRISTINA 

Aniko Andersson Persson är sedan 1 juni chef för Socialförvaltningen. Aniko har ekonom- och IT-bakgrund och har sedan utbildat sig till socionom på Lunds universitet. De senaste tolv åren har hon arbetat som chef i olika positioner inom äldreomsorg, funktionshinder och myndighetutövning. Hon kommer närmast från Herrljunga kommun där hon var verksamhetschef inom äldreomsorg och hemsjukvård. Nu kände hon sig redo att ta nästa steg.

– Jag ville komma till en kommun som är framåt, och i Hammarö har så mycket hänt och uppnåtts. Och här finns både politisk och tjänstemans vilja att göra det gott för både anställda och invånare. Att få den här tjänsten känns jätteroligt, jag är fantastisk glad och har blivit varmt välkommen av alla, berättar Aniko.

– Jag är full av energi och ser fram emot möjligheten att få jobba med viktiga frågor som ligger mig varmt om hjärtat. Som till exempel att vara med på resan och vidareutveckla socialförvaltningen inom e-hälsa och digitalisering. Min roll som socialchef är att ha översikt över våra verksamheter och ha ett strategiskt tänk framåt, planera långsiktigt och ansvara över socialförvaltningens helhetsbudget. Samtidigt ingår förvaltningen i Hammarö kommuns koncern och vi ska samverka med varandra och ha en helhetsperspektiv som gynnar kommunens medborgare. 

   I Anikos tjänst ingår även att vara med och driva kommunens utveckling framåt tillsammans med sina kollegor och politikerna. En annan viktig del av jobbet är Hammarö kommuns värdegrund som ska prägla allt de gör och hur de gör inom kommunen. 

– Jag har det bästa jobbet som jag kunde önska mig, säger Aniko med glimt i ögonen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.