Nya eventhallen får tummen upp

Tisdagen den 13 mars bjöd Hammarö kommun in till en första pressvisning av den nya idrotts- och eventhallen som uppförs vid Mörmon. Byggnaden kommer att inrymma två nya hallar och beräknas vara klar för invigning i augusti.
– Den kommer i första hand att användas för idrottstävlingar, berättade kommunalrådet Leif Sandberg.

Kommunalrådet Leif Sandberg presenterade den nya eventhallen.

Arbetet på den nya hallen påbörjades förra året med Hammarö kommun som finansiär och Skanska som entreprenör. Byggnaden kommer att inrymma en idrottshall med plan om 20 gånger 40 meter, motsvarande två fullstora salar, som ska bland annat användas för skolidrott. I ett angränsande utrymme byggs en eventhall med 800 läktarplatser samt en portabel scen. Notan landar på 65 miljoner kronor och där ingår även rivningen av Mörmons A-hall som länge varit omdiskuterad.
– Vi kommer att få ett tillskott på en hall, säger Leif Sandberg. Den kommer att utnyttjas av Mörmoskolan, Lillängsskolan och Götetorpskolan i första hand.

Även kommunens idrottsföreningar, framförallt innebandyn, kommer att utnyttja den nya hallen för träningar och matcher. När det kommer till själva eventsalen är det inte klart vilka arrangemang som kommer att inrymmas där, men enligt kommunens kulturchef, Solveig Hagström, är lokalen behövd.
– Vi saknar scenutrymme för kulturevent, både inhemskt och inköpt, säger hon. Vi kommer garanterat att ha något där under Hammarös.
I övrigt menar Leif Sanberg att även den delen lokalen kommer att utnyttjas för idrottsevenemang.
Under pressvisningen påpekades också att man försökt ha ett grönt tänk kring hallen och bland annat har man lagt pengar på väggar och golv för att minska energiförbrukningen.

Det som nu framförallt saknas är ett namn på den nya hallen.
– Vi ska ha en tävling angående namnet, säger Leif Sanberg. Hammaröborna ska själva få bestämma vad den ska heta.
Man utlovade också en del festligheter kring invigningen i augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.