Nya tidens ordspråk är allt annat än rumsrena

Jag har aldrig i mitt liv varit så tantig som när jag var runt 20. Långklänning och broderier. Bakade bullar och sydde gardiner. Eller nej, några gardiner sydde jag inte, det är min mamma bättre på. Men jag hade nog gjort det annars. Fick ju min förstfödde som 21-åring och satte bo tidigt. Jag tog igen det sen. Fast nu har jag fått tillbaka min hobby att brodera. ”Älska mig mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det mest” stod det till exempel på en bonad jag gjorde då för över 20 år sedan. Nu blir det andra budskap. ”En stor kuk är en klen tröst i ett fattigt hem”, ”Med en gnutta fantasi kan man få panik” och sånt. Detta tillsammans med vackra blommor och krusiduller. Det blir väldigt roligt tycker jag. Och en del andra. Ja, inte mamma då kanske. Men hon sitter i karantän och får inte hälsa på. Vi brukar ses på plattan som hon säger. Brorsan blev lite orolig och trodde vi hade någon typ av Sergels torg här i närheten. Men hon menar såklart iPaden. Tur att man ändå kan träffas om än digitalt. Ska nog brodera något till henne och posta. Har du någon kul idé på text får du gärna höra av dig. 

2 thoughts on “Nya tidens ordspråk är allt annat än rumsrena

  1. ”Ärre brunt och lokter dret, då ärre dret”
    Gammalt ordspråk från min mamma uppvuxen på Öa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.