Nyfiken mångsysslare – Vi träffar Pauline Grindvall

Text: MICHAELA  Foto: HÅKAN

Hammarös Pippi Långstrump ”detta har jag aldrig gjort förut, så det klarar jag alldeles säkert”. Pauline Grindvall, 34 år, hästtjej, journalist, författare, mamma och hyllad entreprenör som sprungit två maraton och sitter i fyra styrelser. Finns det något denna kvinna inte kan göra? Jag tror inte det.

När vi kommer in i Paulines villa på Hallersud strax före jul är det inte svårt att förstå varför hon startade ett e-handelsföretag med just dekorationer. Hemmet är smakfullt inrett och har det där lilla extra med juldekorationer och ett matsalsbord som taget från en inredningstidning. Familjens Chihuahua Molly följer oss nyfiket från sin plats i soffan.

Pauline är hästtjejen från Åmål som gjort många dressyrtävlingar på hästryggen. När hon flyttade till Karlstad för universitetsstudier såldes dock hästen på grund av tidsbrist. Det skulle ta tolv år innan hon skaffade häst igen. Efter studierna startade Pauline sin yrkeskarriär som frilansande journalist vilket innefattade uppdrag främst för dagspress och reklambyråer.

– Jag har egentligen alltid varit min egen, sånär som några kortare anställningar i tonåren, berättar Pauline. 

Under tiden som journalist skrev hon även de två böckerna Ta steget till eget och 101 entreprenörer

– Det var under den tiden idén till att starta något annat växte fram, berättar Pauline.

2013 kände Pauline att hon var redo att göra något nytt, gärna inom e-handel. Inför sitt bröllop samma år letade hon dekorationer. Utbudet i Sverige lämnade mer att önska, så hon började leta utomlands. Vissa attiraljer beställde hon direkt från en fabrik i Kina.

– Man blir ju lite knäpp när man ska gifta sig, skrattar hon. Det som blev över fick bli ett litet lager på en Billyhylla i sovrummet och det blev startskottet för My Perfect Day, fortsätter Pauline.

Hyllan blev snart överfull så det lilla lagret fick ett eget rum. När det gjordes om till ett barnrum byggde de istället ett Attefallshus för ändamålet. Men det stannade inte där. Hyra av en lagerlokal på Gräsdalen blev nästa anhalt. Efter bara ett halvår hade hon växt ur även detta, så nu hyr hon tusen kvadrat på Gräsdalen för lager, kontor och showroom. Och har tio anställda.

2020 blev ett tufft år på grund av Covid-19.

– Ja, bröllopsdelen som var en stor del av försäljningen, gick ner enormt. Men vi ställde om och satsade mer på pyssel och bakning som kunderna kan göra hemmavid, så vi har klarat oss väldigt bra. Vi kommer säkert få väldigt mycket att göra när folk får bjuda in till bröllop igen, berättar Pauline.

2018 flyttade familjen Grindvall till Hammarö, närmare bestämt till en hästgård på Hallersrud. Förutom dotterns shetlandsponny finns det fem hästar inackorderade.

– Jag rider inte så mycket längre, tiden finns inte. Löpningen har tagit över, den får mig att rensa huvudet. Jag hade bara sprungit litegrann när en kompis ringde och frågade om jag vill springa ett maraton i Beirut. Klart jag vill svarade jag och började löpträna på riktigt, berättar Pauline.

När det var dags att åka blev det dock inställt på grund av oroligheter där. 

– Jag tyckte det var jättetråkigt, nu hade jag ju tränat i onödan, haha. Men vi fick en ny chans i Bologna, Italien, fortsätter hon och berättar om sin förkärlek till resande, mat och dryck och favoritlandet Italien, där hon gärna vill ha ett boende i framtiden. Så det blev ju bra ändå.

Nästa långlopp skulle också genomföras i Beirut, men även detta blev inställt. Så Pauline och löpgänget skapade sitt eget maraton i Stockholm.

– Ja, vi sprang rundan, fixade med vätskekontroller och allt runt omkring, skrattar Pauline.

   Detta känns ganska typiskt Pauline som gillar att lösa problem och tycker allt blir tråkigt om det bara ”rullar på”. Hon vill ta sig an utmaningar.

På frågan om hon sover någon gång, svarar hon

– Haha, ja då! Problemet är väl att jag har svårt att säga nej, jag vill ju göra allt som är roligt! Men ibland blir det lite för mycket och då måste jag gallra lite, fortsätter hon.

Något hon inte gallrat bort är sina fyra styrelseuppdrag. Förutom sitt eget företags styrelse så ingår hon i Klässbol Linneväveri, Svensk digitalhandel och Fryksdalens Sparbank. Hennes funktion är framförallt digitalisering och e-handel, men även som en representant för de små bolagen.

Pauline syns och hörs i lite olika kanaler såsom tidningar, poddar och livesända tv-intervjuer. 2019 var ett framgångsrikt år då hon tog hem priserna Årets företagare i Karlstad, Årets företagare i Värmland och Årets kvinnliga stjärnskott. Och journalistiken och skrivandet ligger fortfarande varmt om hjärtat. Numer blir det dock bara krönikor i NWT om hästar.    

Vi frågar var hon ser sig själv om fem år?

– Jag bor kvar här. Jag gillar Hammarö, det är lyxigt att bo på ”landet”, men ändå nära det mesta. Företaget fortsätter utvecklas och ett mål är att expandera till de andra nordiska länderna, berättar Pauline som fortfarande upptäcker vår ö och har ett favoritställe.

– En löptur en tidig morgon ut till Bonäsudden är magiskt, avslutar Pauline. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.