Nygammal aktör i Skoghall centrum

Text: ANNIKA  Foto: KRISTINA 

Vid midsommar stängde Camilla Barthelsson sin blomsterhandel Lavendel på Clevevägen för att satsa på ny karriär. Butiken kommer dock fortsätta som blomsterhandel. Nettans blommor kommer flytta sin verksamhet från Gamla Hovlandavägen in till centrum.

Som nyutexaminerad florist fick Annette ”Nettan” Andersson sin första tjänst på Asplunda Blomsterhandel i juni 1983. Två och ett halvt år senare, som 21-åring, tog hon över butiken. Det var den 1 september för 34 år sedan. På Gamla Hovlandavägen har hon haft sin rörelse i 28 år.

– Jag tycker det känns väldigt bra att flytta, det är spännande och roligt med nya lokaler och utmaningar, berättar Nettan. Och så kanske ryktena om att jag ska lägga ner upphör, fortsätter hon. 

   När nu Nettan flyttar sin verksamhet kommer hon inte ändra på något speciellt.

– Vi kommer fortsatta i samma anda som tidigare, en blandning av klassiskt och modernt. Det är en mix som har fungerat i alla år, berättar Nettan som samtidigt ger en eloge till Camilla som drev Lavendel i sju och ett halvt år och byggde upp en väldigt fin rörelse.

   Butiken kommer öppna 30 september och innan flytten kommer det bli stor utförsäljning i den gamla lokalen. Då kommer bland annat pynt och krukor reas ut. 

– Ja, vi ska ha en rejäl utförsäljning för att flytta så lite saker som möjligt över till nya butiken. Då blir allt nytt och fräscht när vi väl är på plats, berättar Nettan.

   Nettan avslutar med att önska alla varmt välkomna till den nya lokalen och avlöjar att det nog blir ett och annat nyöppningserbjudande inom kort.

Nettan, Marita Wahlund, Ingrid Adelsson och Therese Persson är de som vi kommer mötas av hos Nettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.