Nyöppnad förskola på Bärstad

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE

Bärstad förskola har nu öppnat verksamheten, och vid vårt besök blev vi imponerade av den härliga känslan bland barn, personal och i själva byggnaden.

Den 16 januari öppnade Bärstad förskola upp för de första bar-nen. Förskolan har naturen precis inpå knuten och består av sex avdelningar med plats för totalt 100 barn. Här finns det flera gemensamma mötesplatser som tre torg, restaurang, inne- och utegård samt en dansstudio där barnen kan mötas. Hela förskolan är byggd med ett tydligt barnfokus där det finns stor variation på olika aktiviteter och material. Barnen har aldrig vila inomhus, utan vilar eller sover ute i ”sovkottar” i sovsäck.

– Vi har försökt att tänka nytt angående vilan på förskolan, barnen vilar eller sover ute. Dels för att få bort momentet med att lyfta barnen i och ur vagnar, och dels för att få bort madrasser som kan ta en hel del plats i verksamheten. Den friska luften gör att barnen sover gott ute, berättar Lisa Strandmark, förskolechef.

Bärstad förskola inspireras utifrån Reggio Emiliafilosofin vilket innebär en tro på barnens förmåga. Här ska barnen kunna vara självständiga och förskolan ska vara tillgänglig både fysiskt, pedagogiskt och socialt.

 

Här nedanför ser ni Christines fina bilder från vårt besök. Barnen fångade mitt i leken och pysslet. Aktiva, nyfikna och glada barn överallt. Bilderna längst ner visar sovkottarna där de små sover när det är dags för middagsvila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.