Nyöppnat på Sätterstrand

Café Solsidan slog upp portarna på Sätterstrand den 20 april och nu är man även i uppstart av en kiosk vid badplatsen på Getingberget. Ägarna Rune Tronstad och Neill Farnsworth räknar med att öppna kiosken under vecka 25 och förhoppningen är att ha öppet till fram i höst.
– Vi håller öppet så länge solen och värmen håller i sig, säger Rune Tronstad.

Neill och Rune har planer för Café Solsidan.

Café Solsidan som idé kom till så sent som i februari när Rune besökte Sätterstrand och fick se att restauranglokalerna stod tomma. Han kontaktade kommunen om få hyra och redan två månader senare startade man verksamheten.
– Jag har drivit restaurang på Koster tidigare och även Pias delikatesser på Skoghall, säger Rune och berättar att han fick idén till en kiosk på Getingberget när han besökte stranden.
– Jag hade aldrig varit där tidigare, men jag tänkte att det skulle passa med en kiosk där. Kommunen har varit jättepositiva och de berättade att det har varit svårt att få folk att hitta på saker härute. Såvitt jag förstår har det aldrig funnits en kiosk där tidigare.

Det ska även bli en året-runt-öppen kiosk i anslutning till restaurangen och en helt ny terass om 70 kvadratmeter är just nu under uppbyggnad. Restaurangen riktar sig mycket till anställda och konferensgäster på Sätterstrand buisnesspark, men man kommer även att satsa på catering.
– Man kommer att kunna hyra lokalen, med eller utan personal och mat, säger Rune.
– Det här stället är alldeles för stort för bara lunch, säger Neill. Man kan hålla bröllopsmiddagar och fester och vad som helst här, det kan man inte på ett litet café på Drottninggatan.
Man jobbar nu på ett bokningssystem på hemsidan där företag kan beställa lunch för utkörning och man har också sökt alkoholtillstånd för att kunna anordna kvällar med musikunderhållning.

Rune kommer från Norge och är uppväxt på Västkusten, men han har bott i Värmland de senaste 13 åren. Neill landade i Sverige efter en kortare session i Spanien, men ursprungligen kommer han från England.
– Jag bodde granne med Fawlty towers, säger han och berättar att han kommer från staden Torquay i grevskapet Devon där teveserien Pang i bygget utspelade sig. Att han hamnade i Sverige kom sig av att han och familjen huserade svenska utbytesstudenter för 20 år sedan.
– Vi höll kontakten och vi började hälsa på i Sverige, säger han. Sen bodde vi i Spanien i två år, men jag trivdes inte där, det var för varmt och vi ville inte flytta tillbaka till England.
Det blev i slutändan bestämt att familjen skulle flytta till Sverige och nu har de bott här i över fem år.
– Rune och hans fru var de första vi lärde känna när vi kom hit, säger han.
Och nu driver de två restaurang Solsidan och de vill gärna ha dit fler gäster från orten.
– Vi välkomnar Skoghallsborna att komma hit och äta, säger Rune.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.