Nytt hotell på Hammarö

Text:ANNIKA  Foto: HÅKAN

Sedan hösten 2015 har Hans Mellqvist drivit sitt företag Däck Johnny på Jonsbol. Företaget är en del av Däckteam, Sveriges största kedja när det gäller däck och fälgar. 

Här kan du inte bara köpa nya däck och fälgar eller få hjälp med däckskifte, här finns nu även ett stort däckhotell. En gren av företaget som Hans nu satsat stort på. Tidigare förvarades alla däck i containrar utanför verkstaden. Nu har containrarna sålts och däcken har flyttat in i det nybyggda däckhotellet. I den 240 kvadratmeter stora lokalen med en takhöjd på lite mer än sju meter finns gott om plats. Tidigare kunde de förvara däck till 800 bilar. Den siffran har med nybygget utökats till 1 700 bilar. Ta det gånger fyra så blir det 6 800 däck att förvara som noga katalogiseras digitalt. Hyllorna som däcken förvaras på är flyttbara i sidled och kommer på sikt att bli motordrivna.

– Det kommer bli ännu smidigare för oss när vi ska komma åt däcken med truckarna, och då kommer vi kunna utnyttja golvytan maximalt, berättar Hans.

Idag sysselsätter företaget fyra personer. Förutom att skifta däck på bilar ser de även över de inlämnade däcken och fälgarna under hotellvistelsen, håller dem rena och meddelar om däcken gjort sitt.

– Om kunden vill så beställer vi hem nya däck och monterar på fälgarna, så när det är dags att byta däck ligger de klara här hos oss, avslutar Hans som har bygglov för ytterligare ett däckhotell om efterfrågan ökar.

Oändligt med däck på hylla efter hylla.
Hela personalstyrkan med Hans längst till vänster.
De glada gossarna på Däck-Johnny.
Från vänster: Adam, Simon, Klas och Hans.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.