Nytt nätverk för företagande

Närverket kallas det relativt nystartade nätverk som håller bas på Hammarö. Träffar hålls två gånger i veckan och är öppet för alla.
– Tanken är att öka samarbetet mellan föreningar, företag och kommun, säger initiativtagaren Jacob Lund.

En lunch och en frukost i veckan träffas företag, föreningar och representanter från kommunen. Närverket drivs på Hammarö, men det är öppet för vem som helst att delta och Jacob Lund understryker att just öppenheten är en viktig del i det hela.
– Det är öppet för alla oavsett kön eller bransch, säger han. Annars kan nätverk vara begränsade att det bara är för kvinnor eller storföretagare eller vad det kan vara.

Jacob menar att det saknas organiserade nätverk på Hammarö, varför han valde att starta Närverket.
– Namnet kommer av att vi jobbar nära varandra, säger han. När vi känner varandra gör vi affärer med varandra och då skapas tillväxt.
Han säger också att han tidigare varit i kontakt med kommunen angående att i deras regi startat ett nätverk, då som en del av ett större arbete för att få igång företagande.
– Men jag tyckte att det låg för långt fram i tiden och de var lite skeptiska till att ha det varje vecka. Så jag startade utan dem och de har varit mycket positivt överraskade av responsen.
Man hoppas också att genom Närverket få fler företag att flytta ut på Hammarö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.