Öa te dans

En solig söndag och ett jazzigt storband bäddar för en dansant eftermiddag. Evenemanget Te-dans på Hammarö gjorde succé redan första vändan och den 4 mars var det dags igen, den här gången i regi av Skoghalls Folkets Hus.

Birgitta Allénius och Lars Frick gillar att dansa.

Första Te-dans på Hammarö anordnades i februari av Hammarö kommun och omgång nummer två gick av stapeln i början av mars. Den här gången var det Sjumannabandet Senior Swing Seven, tillsammans med solisten Eva Eriksson, som stod för musiken och storbandsjazzen från 40- och 50-talet blandades friskt med nyare toner av bland andra Lisa Ekdahl.
Ett sextiotal besökare fanns på plats, däribland Hammaröborna Birgitta Allénius och Lars Frick som båda tyckte att tillställningen var väldigt lyckad.
– Vi tycker om att dansa, sa Birgitta Allénius. Vi var iväg på den första dansen de hade och nu fick vi se att det skulle vara Te-dans igen. Vi tycker om den här jazzen.
Sambon Lars Frick höll med och menade att det är en del nostalgi med i spelet.
– Det var ju det här vi dansade till när vi var yngre. Bandet är bra, vi har dansat till det här bandet förrut.

Och det var onekligen hög stämning bland besökarna som varvade turerna på dansgolvet med att prata över kaffe och smörgåsar.
– Det här passar vintertid, konstaderade Birgitta Allénius. Det är en bra tid så här på en söndagseftermiddag.
Nästa Te-dans anordnas redan den 15 april, då med Swing Cats som husband.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.