Och så kan man spela Candy Crush samtidigt

Jag har börjat lyssna på ljudböcker. Lånar dem på bibliotekets webb. Så himla smidigt, och dessutom gratis. Nackdelen är att jag har svårt att stänga av. När jag lägger mig på kvällen verkar klockan gå fortare än annars, och det blir lätt alldeles för få timmars sömn. En annan nackdel är att det är svårt att umgås med andra samtidigt som man lyssnar. Att ha en åttaåring i närheten är i princip omöjligt. En åttaåring som tycker om att berätta allt hon ser och tänker på. Som tycker om att diskutera.

En fördel med ljudböcker tycker jag är att det blir mindre tid i soffan. Jag kan nu städa, fixa tvätt och motionera samtidigt. Det går ju i och för sig att göra framför tv:n också, men det finns begränsad yta att städa just där. Och det skulle nog se konstigt ut med ett väldigt ostädat hus, med undantag för soffhörnan.

I det senaste tillskottet i bilparken hemma finns möjlighet att koppla ihop mobilen, vilket gör att ljudboken kan spelas upp i högtalarna. Det är inte alltid så lämpligt, speciellt inte när åttaåringen befinner sig i samma fordon och det är deckare jag lyssnar på. Jag vill ogärna svara på frågor som vad en styckmördare är till exempel. Sånt ska ingen åttaåring lyssna på.

Jag har upptäckt att ljudböcker har en inlärningskurva. Det har inte varit helt okomplicerat, jag märker att jag lätt glömmer bort att lyssna och får trycka mig tillbaka för att lyssna om. Blir lätt distraherad och tänker på annat. Men jag har börjat komma in i det nu, efter sisådär trettio timmars lyssnande.

// Kristina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.