Ökad polisiär närvaro

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Nu har vi äntligen kommit igång med användandet av vårt nya mobila kontor.

LokalPolisOmråde Karlstad (LPO) vill se över möjligheten att
införa konceptet mobilt polis-
kontor istället för de fasta kontoren som polisen idag disponerar i Forshaga, Grums, Hammarö och Kil. Genom att införa ett mobilt poliskontor ökar vi effekten i medborgarmötet enligt polisens åtaganden, jämfört med dagens fasta poliskontor. Ambitionen är så klart ökad synlighet och service för kommuninvånarna.

   Polisens planerade närvaro i
kommunerna syftar till att vi
ska vara tillgängliga för allmän-heten då någon vill göra en polisanmälan, lämna in tips eller diskutera frågor om brott eller andra lokala problem. Vi ska också hjälpa till med hittegodsärenden och brottsförebyggande information.

Vår lokal som ligger på Skomakargränd 1 i Skoghall centrum stängs nu under en period och kommer ersättas av ett rullande kontor i form av i första hand en polismålad husbil. 

   Varje fredag mellan klockan nio och elva kommer vi stå väl synligt i Skoghalls centrum. Två uniformerade poliser kommer då att bemanna vårt nya fina rullande kontor. Ser ni bilen men ingen är där så är vi troligtvis ute och kollar in läget i området. Då är det bara att ringa oss på telefonnumret som står på bussens sida så kommer vi så fort vi kan.  

Ni har säkert läst och hört om bedrägerier mot äldre som skett helt nyligen här på Skoghall. Det är galet hur lågt en del kan sjunka för att få egen vinning. Riktigt illa! Jag måste be er att inte öppna er dörr för okända personer. Har bedragarna väl kommit in i er bostad är det stor risk för att ni kommer att bli lurade på något. De här skojarna kan låta hur trovärdiga som helst och är vana att prata omkull folk. Gör en motringning till det företag de säger sig komma ifrån och gör en dubbelkoll. Ring gärna en anhörig som kan hjälpa er. Krasst sett får jag väl säga att ni inte ska lita på någon som ni inte känner i dessa sammanhang. 

Jag har återkommande möten med kommunen och då går vi
igenom vad som hänt sen senast vi sågs och vad vi inom polisen och kommunen ska fokusera på framöver. Just för dagen är det inget speciellt som sticker ut. Det har varit lugnt med villa- och lägenhetsinbrott och båtstölderna har också legat lågt den senaste tiden. Det är viktigt att ni kommer ihåg att göra polisanmälan om ni blir utsatta för brott, eftersom vi till viss mån styr vår verksamhet efter statistik när det till exempel gäller anmälda brott. Det polisen inte vet kan vi inte göra något åt.

Något som vi inom min kår där-
emot kan göra är att se till att ni kommuninvånare ska känna er trygga. Nu under hösten kommer jag tillsammans med några av bostadsbolagen, kom-
munen och ett tjugotal inbjud-na personer gå en trygghetsvandring här på Skoghall. Då ska vi titta på de platser som många känner sig otrygga på. Det kan vara avsaknaden av gatubelysning, buskage som ska tas bort och annat som anses som otryggt. Där får vi slå ihop våra kloka huvuden och åstadkomma något bra tillsammans. Huvudsaken är ju att ni ska känna er trygga i de områden ni bor och rör er i.

Nu har vi kommit in i höstmånaderna men ändå har vi fått en otroligt fin start på den med varma soliga dagar. Semestern är ett minne blott och jag får försöka glömma de fisketurer jag gjorde i somras som inte gav
så mycket fiskelycka som jag hoppades på. Istället får jag tanka energi i mitt garage. Där står nu mitt senaste projekt som jag gärna skruvar och putsar på. Det är en endurohoj av märket Yamaha WR 200 R som jag hoppas få igång till nästa säsong. Men än är det lite fix och trix med den innan den rullar som den ska. Men detta får jag göra när ungarna är i säng och frugan sysslar med sitt. Familjen är ändå det viktigaste vi har här i livet.

TA HAND OM VARANDRA!

// Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.