Optimal träning i Hammarö Arena

Uppehåll i den fysiska träningen brukar ibland skyllas på tidsbrist. Samt brist på motivation.

Nystartade Optimal träning vill råda bot på båda.

– Det är inte mängden träning utan kvaliteten på den som är viktigt, menar Mattias Sandberg som står bakom satsningen på Hammarö.

Optimal träning som företagsnamn är helt nytt. Så även företagets grundfilosofi:

– Konceptet består i att alla får ett indivudiellt anpassat medlemskap hos oss, säger Mattias Sandberg som under de senaste åren arbetat som inköpare och utvecklare för skandinaviens största träningskedja.

– Hos många mainstream-anläggningar betalar man en avgift och sen lämnas man mer eller mindre ensam att träna. Det är ett svek mot kunden, tycker jag. För vad händer när man tränat fel eller tappat motivationen? Hos oss får alla en egen personlig tränare och vi gör också en hälsoprofil.

Basen för verksamheten kommer att vara de egna lokalerna i Hammarö Arena. Inalles kommer tre personliga tränare samt åtta instruktörer att arbeta här. Antalet kunder är tänkt att begränsas till ett 100-tal.

– Jag vill sätta en gräns. Vi har en begränsad yta och ett stort ansvar att ta hand om kunderna på bästa sätt.

En del av gruppträning kommer att förläggas i Tassehallen, där halva ytan då stängs av, samt ute i den kringliggande naturen. Själva träningskonceptet är hämtat från England och bygger på kort, effektiv träning.

– Snittsvensken lär träna 1,75 gånger i veckan, mer än så är det inte. Och då gäller det att man får ut det mesta av tiden. Hos oss kan du vara tränad och duschad inom 60 minuter.

traning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.