Orientering för alla åldrar

Orienteringstävlingar på Hammarö hör till ovanligheterna. Men lördagen den 5 september är det dags. På tävlingsdagen släpps också nya Friska Hammarö-kartor.

På programmet står en långdistanstävling som sträcker sig från Sätterstrand i norr och söderöver ned mot Fiskvik.

– Senast vi hade tävling på Hammarö var förra våren och då kom cirka 250 personer, vi hoppas på ungefär lika många den här gången, säger Ann-Sofie Hultsved vid arrangerande OK Tyr.

Tävlingen har möjliggjorts genom kartorna som togs fram till Friska Hammarö.

– Banan är förresten ritad av Lennart Moberg som också bestämt placeringen av stolparna, berättar Ann-Sofie Hultsved som förklarar att Hammarö erbjuder en, för Värmland, unik orienterarmiljö.

– Det är ganska platt terräng, höjder blir inte så tydliga, vilket gör det ganska svårorienterat.

Tävlingsklasserna sträcker sig från tio år upp till 80 år. Det kommer också att finnas en snitslad bana för de yngre som bland annat två unga hammaröorienterare; fyraårige Molly och storebror William, sju år, kommer att köra.

– Den nya kartan över Hammarö är oerhört värdefull. Vi har ett jättegott samarbete med Hammarö kommun, och under tävlingsdagen kommer vi få låna lokaler och datauppkoppling av Sätterstrand Business Park, berättar Per Bülund vid OK Tyr.

Fotnot: Torsdagen innan, den 3 september, erbjuder också OK Tyr en motionsorientering på Hammarö. Samling sker vid Bärstadsskolan. Mer information finns på OK Tyrs webbplats.

_DSC1363-Redigera

 

Per Bülund och Ann-Sofie Hultsved vid arrangerande OK Tyr.

_DSC1352-Redigera

Två av deltagarna: fyraårige Molly och storebror William, sju år.

_DSC1374-Redigera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.