Ös på Nostalgin

Lördagen den 4 augusti anordnades Nostalgigala på Hammarö för nittonde gången i ordningen. I år hölls festligheterna i Skoghallsparken och det var rejält drag både på och utanför scenen under kvällen.
– Min förhoppning är att kunna utöka till nästa år och göra det dubbelt så stort, säger Örjan Ekängen, medlem i Gretas Orkester och en av arrangörerna.

Liveband, dansbana, öl- och matservering och ett omisskännligt 60-talssound. Sommarkvällen bjöd på ordentliga nostalgikänslor för de som var med i folkparkerna när det begav sig och tillställningen lockade drygt 300 personer. Fyra band spelade under kvällen och först ut var PRO-strings tätt följt av dansbandet Wainioz som kvällen till ära hade en känd gäst i bandet.
– Är man kändis så är man, Ingvar, sa Örjan Ekängen när han presenterade Ingvar Karlsson, tidigare medlem i Sven Ingvars.
Tredje numret under tillställningen var Response och kvällen avslutades med Gretas Orkester, som tillsammans med Skoghalls Folkets hus arrangerat Nostalgin.
– Om det här går bra så kör vi igen, absolut, konstaterade Örjan. Det här ligger bra i tiden första helgen i augusti. Det skulle kännas bra att få in en riktigt stor orkester.

Under Nostalgigalan försökte man återuppliva en del av Skoghallsparkens forna glansdagar och man lyckades över förväntan. Både dansbanan och serveringen, som hölls i Cateringspecialistens regi, var synnerligen välbesökta och Örjan var nöjd med resultatet.
– Det är jättekul, det är första gången på 20-30 år som det är en restaurang här igen.
Han har dock en del önskemål om hur parken skulle kunna utvecklas i framtiden.
– Det jag kan önska av kommunen är att det blir ett permanent staket runt området så att det finns möjlighet för vem som helst att kunna arrangera och ta betalt, säger han. Sen borde man ta in ett underhållsprojekt på säg fem år, eftersom parken står här får den inte förfalla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.