Oscar flyttar för hockeyn

I augusti går flyttlasset till Hagfors för 15-årige Oscar Skoglund från Hammarö. Han är en av tre målvakter som fått en plats på Hockeygymnasiet i Hagfors och han ser fram emot skolstarten.
– Det bästa är att man får mycket speltid, säger han.

Gymnasieskolan i Hagfors är så gott som ny och i maj värvade man dessutom före detta Färjestadspelaren Sergej Fokin som tränare för skolans hockeylinje. Oscar Skoglund sökte egentligen till hockeygymnasierna i Grums och Sunne, men blev istället kontaktad av Älvstrandsgymnasiet i Hagfors.
– Jag blev kontaktad av en i klubben och åkte upp och provtränade, berättar han. Efter ett par veckor fick jag svar att jag hade tagit mig in på hockeydelen. Vi var tolv målvakter som sökte och det var jag och två till som tog oss in.
Efter ytterligare en tid fick han klartecken att han även kommit in på bygglinjen och då var det bara att börja förbereda sig för att flytta hemifrån.
– Det känns lite nervöst, men när man väl kommer in i det så blir det nog bra, säger han. Det sämsta är väl allt runt omkring, städa och tvätta och så. Han berättar också att han redan gjort eftergifter för det senare problemet och skaffat en säck märkt ”Veckans tvätt” som han har gett till mamma.

Skolan har lockat till sig ungdomar från hela Sverige och Oscar säger att elever ofta går vidare till ett allsvenskt lag. Han har själv spelat hockey i Hammarö HC sedan han var sex år gammal och att komma in på ett hockeygymnasium är en dröm som nu gått i uppfyllelse.
– Det är inte många som kommer in, säger han. Jag vill komma så långt som möjligt, det är ju NHL som är drömmen för alla som håller på med hockey och det finns ju faktiskt en chans till det när man går på hockeygymnasium.
Träningsschemat är ganska hårt med flera fys- eller ispass i veckan, speciella kostangivelser och matcher på helgerna. Klubben i Hagfors, Viking HC, spelar tre serier simultant och för Oscars del innebär det att han bland annat kommer att få spela mot sin gamla hemmaklubb, Hammarö HC.
– Det känns lite konstigt faktiskt, säger han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.