På banan igen!

Text: LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE

Vilken sommar vi haft! Jag hoppas du har laddat batterierna ordentligt och känner dig pigg nog att ta emot den annalkande hösten. 

Som vanligt, måste jag väl ändå säga, har det varit lugnt här på Hammarö i sommar sett ur brottsperspektiv. Ett enda villainbrott har rapporterats och sen är det de vanliga småbrotten som dominerar; stulna cyklar, snatterier och något enstaka drogingripande. Utöver detta hade vi två skogsbränder som kunde ha gått riktigt illa. Om de var anlagda eller om det var glasbitar som orsakat dessa vet vi inte i dagsläget. Tur var i alla fall att de inte fick fäste och blev stora bränder som på andra platser i landet.

Det verkar som detta med båt-samverkan håller buset borta från båtarna. I sommar har ingen båtmotor blivit stulen varken på Möruddens eller Lillänghamnens båthamn, och min tanke är att Båtsamverkan kan ha varit bidragande orsak till detta. I Hammarö kommun så har det till dagens datum stulits sex båtmotorer på olika platser under 2018. Nu går vi som sagt mot hösten och då drar en ny stöldvåg över oss. Jag ber dig att hålla uppsikt på din båt även nu när båtsäsongen kanske är över för de flesta. Och var lite extra vaksam sen när båtarna ligger på land eller i båthus för vinterförvaring. Jag kan tipsa om att ta bort drevet eller motorkåpan, då blir motorn mindre stöldbegärlig. Och för dig som är med i en båtklubb som inte har gått med i båtsamverkan än, jag kommer gärna till er och informerar om ni är intresserade.

Mitt yrke som polis är väldigt intressant och omväxlande. Känner du dig sugen på att utbilda dig till polis kan du nu välja att plugga på distans. Umeå, Växjö och Falun har distansutbildningar. Och Borås kan få det inom en snar framtid. Karlstad vill också ha en distansutbildning, men inget är klart ännu.

Hösttider. Jakttider. Ja, nu är jakten igång igen. Jag har skjutit min första råbock för i år och om ytterligare några veckor startar älgjakten. Jag ser fram emot inte bara jakten utan även fina naturupplevelser. Och tills vi hörs igen…

BE CAREFUL OUT THERE!

 

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.