Personlig utveckling

Text: MARIE SKANSLIE  Foto: CHRISTINE

Vill du utvecklas? Majoriteten av svenska folket svarar ja på den frågan. Känner du att du utvecklas? Majoriteten av svenska folket svarar nej på den frågan. Speciellt de som kommit upp lite i åren. Faktum är att personlig utveckling inte kommer av sig själv. 

Man måste jobba för att få en positiv personlig utveckling, vilket väldigt få personer tar sig tid att göra. Det är viktigt att ha det i tanken, allt för många tror att det är en process som kommer av sig själv. Att utveckla sitt personliga jag är en lång, men inte nödvändigtvis svår, process. Allt handlar i grund och botten om att känna sig själv och veta var man står.

Varför personlig utveckling?

Jag skulle kunna skriva i timmar om det positiva med personlig utveckling. Det skulle bli ganska så tråkigt att läsa, så istället nämner jag enbart några få men väldigt starka argument till varför du bör utveckla ditt personliga jag.

1. Mindre stress – om du lär dig rätt knep och tekniker kommer du att minska din vardagliga stress och även lära dig hur du ska bära dig åt när du känner stressen börjar krypa på. Låter du stress pågå för länge kommer du så småningom att dra på dig olika stressrelaterade sjukdomar.

2. Bättre resultat – om du jobbar med exempelvis mål och målbild kommer du att öka din prestationsförmåga markant, och kunna göra bättre ifrån dig i livets alla utmaningar.

3. Bättre självförtroende – Stärk din självkänsla, självbild och sist men inte minst ditt självförtroende och våga vara dig själv och våga leva livet! 

4. Ökad medvetenhet – du lär dig att leva i nuet och inte fastna i tråkiga saker som har passerat och inte vara orolig för framtiden. För nu är ju nu. Dåtid har varit, och framtiden är ännu inte här än, så varför lägga kraft och energi på det? Bryt mönster eller relationer som inte funkar.

5. Ökad kreativitet – Du lär dig bli mer kreativ och kan även lära dig hur du blir en problemlösare i sömnen. Rent allmänt är kreativitet något som utvecklas parallellt med din personliga utveckling. Så utveckla ditt personliga jag och bli en mer kreativ person.

Du behöver inte ens fundera. Personlig utveckling är något för dig – det är något för alla. Hur bra du än känner dig eller tycker att du är så finns det alltid något att förbättra, det gäller bara att hitta sina svaga sidor. Ingen är perfekt, det är så sant som det är sagt.

I mitt jobb som personlig tränare är personlig utveckling och mental träning de två grunderna som jag bygger en lyckad resa tillsammans med mina klienter på. Målsättningen blir mycket tydligare och man tror mer på sig själv. Vilket i sig ökar chanserna att lyckas.

Omge dig med människor som ger dig positiv energi och tror på dig men samtidigt är realistiska och kan diskutera!

PT-Marie Skanslie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.