Peter Heino vann en trollingtur

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN, KRISTINA

I aprilnumrets tävling var en trollingtur vinsten. Peter Heino vann och 9 juli fick vi äran att följa med honom ut på fiske med Peter Wiklund som äger och driver Hammarö Trolling.  

Vi hämtade upp Peter Heino på hans arbetsplats och körde till Grums där Hammarö Trolling fått upp flera stora fina gösar de senaste dagarna. Fulla av förhoppning la vi ut och styrde färden ut mot fiskelyckan. Ganska omgående högg det, och Heino började veva in. 

– Det var en riktigt stor gös, men tyvärr släppte den, säger Peter Heino buttert.

Vi puttrade vidare i den underbara miljön, och det var ömsom varmt och stilla, ömsom blåsigt och kallt. Gösen lyste med sin frånvaro, men gäddorna högg duktigt. Fyra stycken drog Heino upp totalt där den största var 113 cm lång. 

– De är ju roligare än gös att veva in, de kämpar emot ordentligt. Men mycket till fisk att äta är det ju inte, tycker han. 

Gäddorna släpptes  tillbaka i vattnet efter mätning och fotografering, och trots utebliven gös blev det en mycket trevlig tur. Lillängshamnens Fiskrökeri hade skickat med läckerheter i form av laxpita och laxbakelse som smakade fantastiskt, och med en kopp kaffe efter detta var det ingen som klagade.

– Ibland blir det så här, berättar Wiklund. Vattentemeperaturen har sjukit flera grader sedan jag var ute här senast, och gösen gillar varmare vatten tyvärr. Jag har fisketurer i Glafsfjorden också, där är det nog varmare nu, fortsätter Peter som dagen efter hade gäster som drog flera gösar just där. 

Peter Heino gick inte fisklös från sin fisketur ändå, ett par dagar efter vår trollingtur åkte Wiklund till honom med några fina gösfiléer. 

– Ja, inte får man lämna en fisketur med mig utan att få lön för mödan, flinar Trolling-Peter.

 

 

Ett sänke.

Ekolodet som visar vad som finns under båten. Är det fisk?

Fångst på ingång.

Tiden går fort när man har roligt och kvällen gick alldeles för fort.

Trolling-Peter ser rätt nöjd ut.

Peter Heino kollar upp mot måsarna.

Fisken mäts innan den släpps tillbaka i sjön.

Rätt fin gädda.

En fin kväll på sjön gör att man ser så här nöjd ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.