Pizzeria på Ica – en unik idé

Beställa pizza i bageriet på Ica. Konceptet är i princip okänt i Sverige, men nu öppnar en av landets första Ica-pizzerior på Ica Skoghall.
– Det här gör vi i samband med att vi bygger ut och förnyar bageriet, säger Icahandlaren Urban Svensson.

Den 24-25 november är det premiärhelg för Ica Skoghalls pizza. Kunderna kommer att kunna beställa pizza i butiksbageriet och idén är i princip unik i Sverige.
– Det finns en Icabutik i Stockholm city som har pizzeria i butiken, det är den enda som jag vet om, säger Urban Svensson. Men det är ett annat upplägg där, take away-pizza i butik är jag ensam om.
Urban berättar att idén till pizzerian kom som en följd av de förändringar som gjordes i butiken för ett och ett halvt år sedan.
– Jag byggde ett kök och anställde en kock då, säger han. Och det har blivit väldigt populärt, jag säljer cirka 200 varmmat om dagen och lika många sallader. Jag har fått så mycket positiv respons från kunderna. Det har varit så lyckat med maten att tanken kom naturligt att man skulle kunna använda bageriet mycket mer.
I dagsläget används bageriet fram till klockan fyra på eftermiddagen, men nu kommer alltså pizza att bakas där från klockan fem.
– När bagaren går hem så kommer pizzabagaren, säger Urban. Vi ska synliggöra bageriet och öppna upp.

När det kommer till konkurrensen med lokala pizzerior på Skoghall så tror inte Urban att han kommer att påverka särskilt mycket.
– Jag kommer inte att prisa ut mig, jag kommer att följa priserna som finns på Skoghall, säger han. Jag har inte som målsättning att konkurrera ut någon pizzera och det tror jag inte att jag kommer att göra heller, jag kommer att rikta mig till en annan målgrupp. Jag tror snarare att vi kommer att äta mer pizza på Skoghall.
Och han menar att man vill satsa på kvalitet.
– Vi kommer att ha både glutenfria pizzor och italienska pizzor med mozzarella. Och så ska vi ha en plankpizza, det är en pizzabotten med gratinerat mos runtom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.