Platt organisation ger effektivare transporter

Stora Enso på Skoghall har infört läsplattor till deras arbetare inom intern transport. Med cirka 70 uppdrag varje dag ska detta göra det lättare för förarna att planera sina uppdrag men också ge dem ett ökat ansvar.

Det var i februari 2013 som en förstudie påbörjades och under årets gång har Ninetech tillsammans med Stora Enso utvecklat ett användarvänligt system som ska göra arbetet enklare för interntransporterna.

– Det var givetvis en prövning i början, men allt sånt blir bättre efter hand, säger Anders Johansson, transportförare på Skoghalls bruk.

Systemet, som kallas för TRAPP, är webbaserat så att förarna och beställarna enkelt kan logga in med sin personliga kod, även utanför fabriksområdet. Innan använde man ett mer traditionellt arbetssätt som gick ut på att en transportledare ropade ut uppdragen via en radio.

– Ur beställarsynpunkt har det blivit mycket bättre. Tidigare fanns bara ett enda telefonnummer där man kunde lägga in ordrar, säger Annika Nilsson, chef internlogistik.

I det nya systemet kan förarna själva planera sina arbetsdagar.

– Det blir ett helt annat ansvar, man blir mer delaktig. Behöver ett jobb prioriteras hoppar det högst upp på listan, säger Anders Johansson.

Text och bild: Julia Snäll, praktikant

StoraEnso_platta

Förarna Anders Johansson och Mikael Nilsson tillsammans med internlogistikschefen Annika Nilsson framför två av fordonen som används på Skoghalls bruk.

 

Fakta / Interna transporter på Stora Enso

– Personalen består av 6 förare

– Transporterar alltifrån kaffe och papper till stora reservdelar.

– cirka 70 uppdrag varje dag

– Upp till 150 uppdrag vid högtryck

– Över 100 leveransplatser på området

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.