Polisen bryr sig om alla brott

Text:LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE HOLM

Tro inget annat! Men alla brott anmäls aldrig, och har det inte kommit in någon anmälan så har det i vår värld inte hänt. Får vi in anmälningar ser vi snabbt om det finns mönster och kan sätta in åtgärder. Med mönster menar jag om det till exempel är många likvärdiga brott på samma ställe eller brott utförda på liknande sätt. Där har vi ju skadegörelse vid skolor som ett exempel.

På tal om skolor. Nu är det snart sommarlov och ungarna släpps ut på grönbete. För dig som har äldre barn måste jag be dig ha extra uppsikt nu. Sommarkvällarna lockar till uteliv och grupperingar och det förekommer ofta alkohol. Man kan ju undra hur de får tag i spriten. Mina kollegor var i förra veckan ute och kontrollerade några platser där ungdomar höll till, främst då på Kilenegården och Geting-berget. Jag kan väl säga att det var många liter alkohol som hälldes ut. Har du som föräldrar kollat barskåpet? 

Vi har stor anledning att tro att i dessa gäng med ungdomar finns det de som vandaliserar och skräpar ner här på ön. Alla ungdomar är inte rötägg, men några är det och de förstör för den stora massan som sköter sig. Ni föräldrar bör ta er tid och kolla upp var ungdomarna hänger och vad de gör. Ta en cykeltur eller en promenad och kolla. Och kanske gå med på de trygghetsvandringar som anordnas?

Den nyöppnade kiosken vid Skoghallsådran fick ingen vidare start. Inbrott innan de ens hade haft invigning. På initiativ från en ortsbo gjordes snabbt en insamling på Facebook till den drabbade, och tragedin byttes till något positivt. Tänk vad man kan åstadkomma om man går ihop och agerar till-
sammans. Det värmer ett gammalt polishjärta.

Grannsamverkan och båtsamverkan bygger också på samarbete. Nu är tiden då den typen av brott skjuter i höjden, men tillsammans kan ni nog få bukt på dessa brott också om vi hjälps åt. Då blir det också lättare att snabbt fånga upp om det rör sig folk i området som beter sig underligt. Det är nu ligorna från utlandet brukar komma hit och ”jobba”. Ofta åker de först runt i bil och rekar. Håll ögonen öppna och rapportera in till oss om du uppmärksammar något miss-tänkt. 

Vi fortsätter med våra kontroller på vägarna runt om på ön. Vi har stoppat några fartdårar och några som varit drogpåverkade. Vi kommer fortsätta  med kontrollerna även under sommaren. Vi dyker upp där och när du minst anar det.

Nu vill jag önska dig en trevlig sommar, jag tar hemester snart och återkommer till hösten.

Be careful out there!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.