Populärt hunddagis för alla vovvar

Text: ANNIKA   Foto: HÅKAN

Små. Stora. Lurviga. Korthåriga. Nyfikna. Blyga. Unga hundar. Och gamla. Här på Tassarnas hunddagis finns det hundar i alla modeller.

På nolgård ligger ett trevligt litet dagis som är helt ämnat för våra fyrfota vänner hundarna. Att hundarna kommer i första hand syns tydligt både i den mysiga innemiljön som miljön utanför. En aktivitetsbana drar blickarna till sig och det syns att den är flitigt använd. Hundarna som går här kommer inte bara från Hammarö utan från hela närområdet.

– Vi har hundar som kommer ända från Kil och Karlstad och övriga närområdet, berättar Sofie.

Sofie Noresäter driver sen tio år tillbaka Tassarnas Hunddagis tillsammans med sin syster Linn Stahre. Båda två har gått hunddagisutbildning och instruktörsutbildning hos Karisma i Göteborg.

– Man måste ha gått de här kurserna för att få driva den här typen av verksamhet, berättar Sofie vidare.

Förutom systrarna har de en anställd, Elin Brodin. Idag klarar de att driva verksamheten på tre personer men skulle antalet hundar öka och alla platser bli bokade kan en nyanställning behövas. Det finns idag ett trettiotal hundar inskrivna i verksamheten och plats finns för fler. De har tillstånd för att ta emot 55 hundar totalt. Valpar tas emot från fyra månaders ålder och hanhundar skall vara kastrerade. 

– Ras och ålder spelar ingen roll, alla hundar är hjärtligt välkomna, säger Sofie.

Att tjejerna från Deje kan och älskar sitt jobb märks tydligt. Det är ordning och reda, lugnt och harmoniskt och de dagliga rutinerna följs planenligt enligt lagda schemat. Hundarna börjar lämnas in redan kvart i sju på morgonen och vid nio är alla på plats. Då börjar dagens långpromenader. 

– Hundarna är indelade i olika grupper som ska passa varje individ maximalt, så det blir ju några långpromenader varje
dag. Vi får mycket motion, skrattar Linn.

Efter lunchen finns tid för en individuell stund för de hundar som stannar ända fram till klockan sex då dagiset stänger. Kanske får de då ett pass i aktivitetsbanan och en kortare kisspaus. Och för de ägare som abonnerar på kloklippning så görs även det den här tiden på dagen. Om en snar framtid hoppas systrarna att de även kan erbjuda badning av hundarna.

– Bara vi får klart vår badhörna, säger Linn.

Att hundarna som går här har det bra kan man inte tvivla på. Varje individ är älskad från varje tass till svanstipp. 

HAR DU SOFFA ELLER FÅTÖLJ SOM DU TRÖTTNAT PÅ? Om de är i skinn eller skinnimitation och hela så får du gärna skänka dessa till hunddagiset. De tar tacksamt emot dessa.

Del av interiören. Hundarna har sina egna boxar tillsammans med en eller flera kompisar. Behöver vovven vara ensam så får den en egen box.
Alltid nära till en klapp. Här är det Elin Brodin som klappar om Nikki. Golden retrievern heter Kenzo.
Sofie med en av grupperna. Denna gång är det småhundarna som fick följa med och från vänster syn frillan Ebba, kavaljererna Molly och Kajsa och frallorna Milo och Tyra.
Linn med boxern Sally och ridgebacken Ruben.
I fönstret sitter en liten porslinshund och vaktar.
Vovve i träningsbanan.
Här får man leta godis. Bra för balans och luktsinne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.