Premiär för Tasseboulen

Text: Kristina  Foto: Christine

I slutet av mars anordnade Hammarö Boulehallsförening en inomhusturnering på Hammarö. Klubbar i närområdet bjöds in och tävlingen blev mycket uppskattad av svältfödda boulespelare.

2006 Byggdes Hammarö Boulehall på Djupsundets industriområde. Då många klubbar saknar inomhusbana byggs en stark längtan upp under vinterhalvåret hos många. Detta tänkte ordförande Ulf Nordin utnyttja, och anordnade turneringen Tasseboulen. 24 tvåmanna lag deltog, varav ett från Hammarö. 

– Vi bjöd in klubbar i Karlstad, Skattkärr, Grava, Forshaga, Kil, Grums, Vålberg och Frykerud. Det blev fullt ganska fort, så det visar att det finns ett stort sug efter att spela vid den här tiden på året, berättar Ulf. 

Turneringen genomfördes under två onsdagar i mars. Den första onsdagen var kval där de tolv bästa gick till A-final och resten till B-final som sedan spelades onsdagen därpå. Detta gjorde att alla lag fick spela lika många matcher. 

Hammarö representerades av Birgittorna Björk och Samuelson, vilka gick ut som tvåa i kvalomgången. Tyvärr gick det sämre i finalen och de slutade med en sjundeplacering. 

– Det är väldigt kul att möta olika lag. Och det är inte så noga hur det går egentligen, det är bara kul att spela, berättar Birgitta Björk som spelat sedan 2006. 

– Ja, det är väldigt roligt, fyller Birgittan som heter Samulesson i efternamn i. Jag tänkte egentligen börja bowla, men det är ju så fina boulebanor på Skoghall, speciellt ute. Så det blev boule istället, fortsätter Samuelson som varit med i klubben i drygt två år. 

Boule är en sport som är lite lik curling. En liten boll kallad ”lillen” kastas ut, och kloten ska hamna så nära den som möjligt. Och man kan även skjuta på motståndarlagets klot för att flytta dem. 

– Det är mycket taktik och en väldigt social sport. Och risken för skador är mycket liten, berättar Erik Gustafsson som är ersättare i hammarö Boulehallsförenings styrelse. Det har dock blivit handgemäng någon gång har det sagts, skrattar Erik. 

– Första måndagen varje månad finns möjlighet att prova på. Den här sporten kan alla hålla på med, det finns inga åldersgränser. Det är bara att dyka upp, och alla är välkomna, hälsar Ulf Nordin. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.