Premiär gånger två

Text: ANNIKA  Foto: CHRISTINE

Fredagen den 26 maj öppnade Dakota Sea Riders Nöjesfabrikens innegård för säsongen.
Dessutom släppte de sin första EP dagen till ära.

Där satt den! Den nya konstellationen som Anders Persson (bilden) satt ihop kan vara början till något riktigt stort. Anders känner vi igen från bandet Perry and The Travellers, där även Tim Flinth var en av bandmedlemmarna. För dagen ligger det bandet på is och fokuset är riktat åt annat håll.

HammaröNytt var på plats när Dakota Sea Riders invigde säsongen för Nöjesfabrikens innergård med sin första spelning någonsin i den här konstellationen. Det passade verkligen bra då de även denna dag släppte sin första EP digitalt. Den finns nu bland annat på Spotify och andra digitala plattformar runt om i världen. Skivan innehåller fyra spår där Anders har skrivit både text och musik. Texterna bygger på egna erfarenheter tagna direkt ur verkliga livet.

– Jag tror att vår musik passar extra bra att lyssna på i en lugnare miljö så man riktigt kan ta in texterna, säger Anders.

Musiken är en blandning av americana, folkmusik och indie vilket ger Dakota Sea Riders ett unikt sound. Det är inte bara musikerna som passar varandra som hand i handske, även sångarnas röster harmonerar.

Anders som sjunger lead på de flesta av låtarna backas upp av sångerskan My. Stämsången sitter perfekt och när My sjunger solo får vi lyssna till en röst som är något mellanting mellan Louise Hoffsten och Norah Jones. Riktigt bra.

Dakota Sea Riders består idag av sex bandmedlemmar där Anders och Tim är Hammarös lysande musikstjärnor. De övriga är handplockade från andra band så som Starboys, Möra Pär, Deadly Spirits och Lykantropi. Förutom Anders Persson på leadsång och gitarr och Tim Flinth, bas och sång, hittar vi även Henrik Strömberg, trummor, Maria Larsson, fiol, Andreas Sjögren, pedal steel och elgitarr och leadsångerskan My Sohlin.

– Det här är de bästa musikerna som går att få tag på här i Värmland. Jag känner mig så priviligerad att få vara med i det här gänget, säger My.

Det är lite svårt att säga exakt när Dakota Sea Riders bildades, det är en process som tagit några år. De har två spelningar bokade i sommar. Den första är 11 augusti under Allsköns musik i Silbodals kyrka i Årjäng, där de även var med och spelade förra året. Redan dagen efter, den 12 augusti, är de med och spelar på Folk & Rock festivalen i Segmon. Ta dig dit och lyssna på detta band. Du kommer inte att ångra dig.

Tim Flinth, en av bandets medlemmar från Hammarö.

Anders Persson, lead singer och låtskrivare och en av frontfigurerna i Dakota Sea Riders.

Anders har feeling.

Okej bandet, är ni redo?

Anders har full fokus.

My och Anders.

Folkligt och stämningsfullt när premiärspelningen på Nöjesfabrikens innergård gick av stapeln.

Hej publiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.